ΛΑΡΙΣΑ

Στα αντιπλημμυρικά έργα της Ροδιάς Αγοραστός- Καραλαριώτου

Αυτοψία στα αντιπλημμυρικά έργα στη Ροδιά πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Νίκο Μαλάκο. Πρόκειται για τα έργα «Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμού Ροδιάς Δήμου Τυρνάβου – Διευθέτηση Χειμάρρου 1 (Αριστερά) και  2 (Δεξιά) του Οικισμού προϋπολογισμού1,8 εκ.ευρώ που υλοποιούνται με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Παρά το γεγονός ότι το έργο ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη, οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

«Η υλοποίηση του έργου», ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός, «εξασφαλίζει την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της περιοχής από συχνά φαινόμενα υπερχείλισης των ρεμάτων, που εμφανίζονται κατά καιρούς, δεδομένου ότι το σύνολο της παροχής του νερού διοχετεύεται πλέον ομαλά στους φυσικούς αποδέκτες του. Με έργα όπως αυτό προστατεύουμε το περιβάλλον την περιουσία των ανθρώπων και τον ίδιο τον άνθρωπο. Έργα όπως αυτό δημιουργούν θέσεις εργασίας, μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία, ενώ παράλληλα διαχέουν άμεσα κοινοτικά κονδύλια στην αγορά».

Απ’ την πλευρά της η κα Ρ. Καραλαριώτου δήλωσε: «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας, της ασφάλειας  και της περιουσίας των πολιτών μας αποτελούν σταθερά τις βασικές μας προτεραιότητες μας. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζουμε τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνταν μέχρι τώρα στη Ροδιά σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης και την εμφάνιση πλημμυρικών φαινόμενων με την υπερχείλιση των ρεμάτων. Εμμένουμε στη δέσμευσή μας προς τους συμπολίτες μας να πράττουμε ότι είναι απαραίτητο από πλευρά υποδομών και να είμαστε προετοιμασμένοι  όσο το δυνατόν καλύτερα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και να τους κάνουμε να νοιώσουν πιο ασφαλείς».

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος σημείωσε: «Το σημαντικότερο και αναγκαιότερο έργο υποδομής για τη Ροδιά υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς. Η αντιπλημμυρική προστασία του χώρου με τη διευθέτηση των παρακείμενων χειμάρρων δημιουργεί νέα δεδομένα στην αναπτυξιακή οικιστική πορεία της Ροδιάς. Πλέον θωρακίζεται ο οικισμός από πλημμυρικά φαινόμενα, διαμορφώνεται ο περιβάλλον χώρος και δημιουργείται ένας ουσιαστικός φυσικός αγωγός διευθέτησης όμβριων υδάτων, για την ευρύτερης περιοχή. Η αιρετή Περιφέρεια βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Δήμου Τυρνάβου για την πραγματοποίηση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με Κύριο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το ποσό της σύμβασης είναι 1.076.940,05 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο αφορά στη διευθέτηση των δύο (2) χειμάρρων, σε μήκος280 μ.και580 μ.με παρεμβάσεις:

  • Απομάκρυνση των φερτών υλικών από τις κοίτες και τα πρανή των χειμάρρων.
  • Τη διαμόρφωση των κοιτών με τραπεζοειδή διατομή, με επίπεδο πυθμένα πλατους5.00 μ.και κλίσεις πρανών 1:1.
  • Την επένδυση των διατομών με οπλισμένο σκυρόδεμα, πάχους30 εκ.

Στην επίσκεψη στα έργα παρευρέθηκαν ακόμα οι αντιδήμαρχοι Τυρνάβου κ.κ. Νταβαρούκας, Μουσιάρης, Κέντρος, και Βογιατζής, ο πρόεδρος του Δ.Δ. Τυρνάβου κ. Λιανός, ο πρόεδρος του Δ.Δ Ροδιάς κ. Κουτσονίκος, ο δ/ντης της  δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας κ. Λυτροκάπης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τυρνάβου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις