ΛΑΡΙΣΑ

Να παραταθεί η μη εισαγωγή εισακτέων σε Αστυνομία και Πυροσβεστική ζητά ο Κέλλας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού κ Αθλητισμού και Δημόσιας Τάξης κ Προστασίας του Πολίτη κ. κ Παναγιωτόπουλο Πάνο, Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο και Δένδια Νικόλαο αντίστοιχα, κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του ο βουλευτής της ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας με θέμα «Καθορισμός αριθμού ιδιωτών που εισάγονται στην Αστυνομική και Πυροσβεστική Ακαδημία κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015».

«Με την ΕΜ/2/125/2012 Κοινή Απόφαση των αρμόδιων Υπουργών», αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής, «δεν θα εισαχθούν ιδιώτες για τα ακαδημαϊκά έτη  2013-2014 και 2014-2015 στην Πυροσβεστική Ακαδημία και στην σχολή Αστυφυλάκων όπως και στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η απροσδόκητη αυτή απόφαση έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση και ιδιαίτερα ψυχολογική επιβάρυνση στους υποψήφιους των Πανελλαδικών και στις οικογένειές τους, ενόψει του γεγονότος ότι αυτή εκδόθηκε απροειδοποίητα και μετά την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, σε χρόνο δηλαδή που η προετοιμασία των υποψηφίων ( φροντιστήρια, επιλογή μαθημάτων κατευθύνσεων, έξοδα για τα ήδη βεβαρημένα νοικοκυριά) έχει ξεκινήσει προ πολλού και ήδη κορυφώνεται.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η πολιτεία οφείλει να είναι ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα, ειδικά όταν αφορούν υποψήφιους μαθητές, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον τους και μαζί με αυτούς οι οικογένειές τους»

Ερωτούνται  οι αρμόδιοι Υπουργοί

  1. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το ανωτέρω πρόβλημα;
  2. Είναι εφικτή η ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας για μεταφορά της ισχύος της απόφασης για μη εισαγωγή σπουδαστών κατά ένα χρόνο, ήτοι να ισχύσει για την περίοδο 2014-2015 και 2015-2016 προκειμένου να μην δημιουργηθεί αναστάτωση κατά τη φετινή σχολική περίοδο ενόψει της ήδη πραγματοποιηθείσας προετοιμασίας των υποψηφίων;
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις