ΛΑΡΙΣΑ

Ιγνάτιος σε εθελόντριες: “Συνεχίστε με θάρρος τον αγώνα σας”

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, ημέρα της εορτής της Παναγίας της Ορφανοτρόφου τιμήθηκαν στην Λάρισα, οι Ευεργέτες της τοπικής Εκκλησίας και συνάμα οι εθελόντριες κυρίες του φιλανθρωπικού έργου του καθημερινού Συσσιτίου Απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Επιούσιος» και του Κρικκείου Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Θηλέων, μέσα σε ένα πολύ πανηγυρικό κλίμα.

Το πρωΐ τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Στη συνέχεια τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο των Ευεργετών της Ιεράς μητροπόλεως καθώς και των γυναικών που προσέφεραν με θείο ζήλο τη διακονία τους, όσο ζούσαν, και τώρα η ψυχή τους αναπαύεται στη Βασιλεία των Ουρανών.

Στη δεξίωση που ακολούθησε συμμετείχαν όλες οι εθελόντριες κυρίες από τις Ενορίες, οι οποίες με πολλή προσοχή άκουσαν τους θερμούς λόγους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ο οποίος επαίνεσε τον θείο ζήλο τους και την αγάπη τους προς τα ορφανά και τους πτωχούς συνανθρώπους.

Ο κόσμος αλλάζει καθημερινά και οι δυσκολίες σίγουρα αυξάνουν, το παρήγορο όμως είναι ότι δεν μειώνεται καθόλου η διάθεσή σας για προσφορά, ότι ακόμη δεν σταματάτε να ενισχύετε τον πτωχό και ανήμπορο κι αυτό μάλιστα από το υστέρημά σας και το κυριώτερο ότι θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διακονείτε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική βοήθειά τους. Σας συγχαίρω, σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ, εσάς και τους ακούραστους Ιερείς μας, που όλοι μαζί αποτελείτε μια πνευματική ανάψυξη για τις καρδιές των ανθρώπων και μια δυνατή λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις