ΛΑΡΙΣΑ

Δικάζεται αρνητής στράτευσης στη Λάρισα

Ανακοίνωση νέων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

«Στις 18 Δεκεμβρίου δικάζεται στο Στρατοδικείο Λάρισας ο Μενέλαος Εξίογλου για την επιλογή του να αρνηθεί δημόσια την κατάταξή του στις ένοπλες δυνάμεις.

Η εκδικητικότητα των αρχών συνεχίζεται, σέρνοντας για ακόμη μια φορά έναν πολίτη στα δικαστήρια, επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει το μιλιταριστικό δόγμα, αρνούμενος να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία.

Πάγια θέση μας αποτελεί η μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 6 μήνες, με παράλληλη μείωση των στρατοπέδων και εκδημοκρατισμό του στρατού, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι απαράδεκτες σημερινές συνθήκες θητείας.

Η μείωση της θητείας, όμως, χωρίς να συνοδεύεται από τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη διαιώνιση του συστήματος των ρουσφετιών θα οδηγήσει σε περισσότερες υπηρεσίες και περαιτέρω επιβάρυνση των φαντάρων.

Οι τελευταίες κυβερνήσεις συνεχίζουν να διώκουν με εξαντλητικές ποινές τους αντιρρησίες συνείδησης και τους αρνητές στράτευσης και συνεχίζουν να διατηρούν ένα απαράδεκτο καθεστώς στράτευσης που προσιδιάζει μόνο σε στρατιωτικοποιημένα καθεστώτα, όπως το Ισραήλ.

Ως νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιζόμαστε για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, τον εκδημοκρατισμό του στρατού, ενώ στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε κάθε νέο, όποια κι αν είναι η στάση του απέναντι στη στρατιωτική θητεία.

Παράλληλα, αγωνιζόμαστε για ισόχρονη με τη στρατιωτική, εναλλακτική κοινωνική θητεία και παλεύουμε ενάντια στον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό και στις ελληνικές αποστολές στρατευμάτων στο εξωτερικό.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ Μ. ΕΞΙΟΓΛΟΥ»

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις