ΛΑΡΙΣΑ

Διαμαρτυρία στη Λάρισα για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου το μεσημέρι στην πλατεία Νομαρχίας

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) – Γραμματεία Λάρισας, σημειώνονται τα εξής :

«Η απονομή στην Ε.Ε. του Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 θα μπορούσε να ήταν έκπληξη στους λαούς της Ευρώπης αν δεν είχαν προηγηθεί προηγούμενες «τιμητικές» διακρίσεις όπως αυτή του προέδρου των Η.Π.Α. Ομπάμα το 2009, του Αλ Γκορ αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπιλ Κλίντον το 2007 και του Σιμόν Πέρες  σημερινό πρόεδρο του Ισραηλ το 1994.

Μπορούν εκεί στην επιτροπή απονομής των βραβείων να σκεφτούν το ενδεχόμενο να βραβεύσουν και τον Χίτλερ σε μια από τις επόμενες χρονιές. Έτσι και αλλιώς σε μια σειρά χώρες της «δημοκρατικής» ΕΕ τιμούνται ως «αγωνιστές» και «ήρωες» οι τότε συνεργάτες των Ναζί.

Ως  Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) – Γραμματεία Λάρισας εκφράζουμε την αντίδραση και την αγανάκτηση μας για την ενέργεια της Νορβηγικής Επιτροπής να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στην Ε.Ε. Η πράξη αυτή θεωρούμε ότι συνιστά κατάφωρη πρόκληση των συναισθημάτων του κάθε φιλειρηνιστή.

Δεν μπορεί να απονέμεται τέτοια τιμή σε ένα Οργανισμό που με τις πολιτικές του υποσκάπτει την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, όχι μόνο στην επικράτεια των χωρών που τον αποτελούν, αλλά και διεθνώς. Δεν μπορεί να απονέμεται τέτοια τιμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση που με τις ντιρεκτίβες και τους νόμους της, τη μόνη ελευθερία που κατοχυρώνει είναι αυτή του μεγάλου κεφαλαίου, έτσι που απρόσκοπτα να μπορεί να εκμεταλλεύεται το μόχθο των εκατομμυρίων εργαζομένων στην Ευρώπη και αλλού.

Σε ποια Ε.Ε. δίνεται το Νόμπελ Ειρήνης; Σε αυτή που μαζί με το ΝΑΤΟ αιματοκύλισε και διαμέλισε την Γιουγκοσλαβία και που οργανώνει “ειρηνευτικές” αποστολές, που ουσιαστικά συνιστούν στρατιωτικές επεμβάσεις σε Αφρικανικές και άλλες χώρες, απλά γιατί έχουν τεράστιο ορυκτό πλούτο όπως το Μάλι και το Κόγκο, με στόχο την εξασφάλιση της εκμετάλλευσης του πλούτου αυτού προς όφελος των Ευρωπαϊκών πολυεθνικών Εταιρειών;

Σε ποια Ε.Ε. δίνεται το Νόμπελ Ειρήνης; Σε αυτή την Ένωση των  μονοπωλίων που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξαθλίωση και την φτώχια των λαών της; Στην Ε.Ε. των εκατομμυρίων ανέργων και των εκατομμυρίων εργαζομένων χωρίς δικαιώματα;.

Η απονομή στην Ε.Ε. του Νόμπελ Ειρήνης, για μας αποτελεί το λιγότερο μια ακόμα προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξωραϊσμού μιας Ένωσης που λόγω της φύσης του οικοδομήματος της παραπαίει και παρακμάζει, μιας ιμπεριαλιστικής Ένωσης.

Καλούμε τον λαό της Λάρισας να εκφράσει την αντίδραση του και την αγανάκτηση του για την ενέργεια της Νορβηγικής Επιτροπής να δώσεi το Νόμπελ Ειρήνης στην Ε.Ε συμμετέχοντας στην συγκέντρωση στις 10 Δεκεμβρίου 2012,ημέρα απονομής των βραβείων, στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Νομαρχίας στη Λάρισα, και να παλέψει μαζί με το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας, την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις