Ξαναγράφουν από μηδενική βάση το φορολογικό νομοσχέδιο

Δημοσιεύθηκε στις: 4 Δεκεμβρίου 2012, 07:49

Διαδοχικές επαφές με υπουργούς έχει σήμερα ο πρωθυπουργός

Διαδοχικές επαφές με υπουργούς της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα έχει σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός ενόψει του τελικού σχεδίου που θα τεθεί υπόψιν των κομμάτων της συμπολίτευσης για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεννόηση και να διαφυλαχθεί η κυβερνητική συνοχή.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι τίποτα από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για το φορολογικό δεν ισχύει, και πως όλα συζητούνται από «μηδενική βάση».

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση απέσυρε τη ρύθμιση για την φορολόγηση των εισοδημάτων άνω των 26.000 ευρώ με συντελεστή 45%.

Παράλληλα, αναζητά βελτιώσεις και στο ζήτημα του επιδόματος προς τις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά, με παράλληλη μείωση στα επιδόματα που προβλέπονται για τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, καθώς η κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών είναι όπως φαίνεται ειλημμένη απόφαση.

Πάντως, έως το τέλος Δεκεμβρίου, το νέο φορολογικό θα πρέπει να έχει γίνει νόμος του κράτους, όπως προβλέπει η πρόταση απόφασης της ομάδας εργασίας προς το Eurogroup με ημερομηνία 30 Νοεμβρίου.

Tην Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, για τον τρόπο καταβολής του εφάπαξ στους ασφαλισμένους του δημοσίου.

(skai.gr) 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ