ΑΡΘΡΑ

Σεμινάριο αλητείας

Άνθρακες ο θησαυρός σχετικά με την υποτιθέμενη εμπλοκή της Μ. Παπανδρέου στην «λίστα Λαγκάρντ».

Δεν είναι μόνο ο δημοσιογράφος που έφερε στην δημοσιότητα το ντοκουμέντο (ο Κ. Βαξεβάνης) που διέψευσε μια τέτοια ανάμιξη, αλλά και οι παράγοντες του ΣΔΟΕ που ατύπως (;) διέρρευσαν αυτή την «είδηση».

Το ενδιαφέρον είναι γιατί κυκλοφόρησε κάτι που ήταν βέβαιο πως δεν αντέχει σε βάθος χρόνου.

Το ΠΑΣΟΚ στοχοποίησε τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ (προσωπικό φίλο του Αντ. Σαμαρά, που τον διόρισε άλλωστε) Στασινόπουλο, για την όλη εμπλοκή.

Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η δημοσιογραφική κάλυψη που έδωσαν στην όλη υπόθεση «το Βήμα» (του Στ. Ψυχάρη) και το «Πρώτο θέμα» (του Θ. Αναστασιάδη).

Ο μεν πρώτος είχε κατηγορηθεί από τον Γ. Παπανδρέου ότι απαιτούσε δάνειο για τον ΔΟΛ που δεν του δόθηκε, ο δε δεύτερος είχε συλληφθεί στα γαλλογερμανικά σύνορα για «παράνομη έξοδο» 5 εκ. ευρώ.

Είναι από τις περιπτώσεις που το μέσο ενημέρωσης στα χέρια ενός επιχειρηματία που προσπαθεί να εκδικηθεί έναν πολιτικό λειτουργεί σαν φονικό εργαλείο. Μόνο που ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν αποκάλυψη των προθέσεων και των τακτικών.

Η δημοσιογραφία δεν μπορεί να κάνει το άσπρο – μαύρο. Μπορεί όμως να κάνει το άσπρο – γκρί και το γκρι – μαύρο. Θα μπορούσε και αυτή η περίπτωση να αποτελέσει το περιεχόμενο σεμιναρίου με θέμα :«τεχνικές πολιτικής αλητείας και στρεβλής διαμόρφωσης της πολιτικής πραγματικότητας».

Βασίλης Ραούλης – δημοσιογράφος

ra64.wordpress.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις