ΛΑΡΙΣΑ

Σε διακρατικό πρόγραμμα συμμετέχει το ΤΕΙ Λάρισας

Το ΤΕΙ Λάρισας και το τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων ανακοινώνει την έναρξη του διακρατικού προγράμματος, TEMPUS με τίτλο IDEAL “Innovation and Development of Academic-Industry Partnerships through Efficient Research Administration in Lebanon”.

To πρόγραμμα IDEAL, στοχεύει στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της συνεργασίας μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημίας  καθώς και στην ανάπτυξη των ερευνητικών υποδομών στο Λίβανο».

Εκτός από το ΤΕΙ Λάρισας, στο πρόγραμμα IDEAL μεταξύ άλλων συμμετέχουν τα πανεπιστήμια και οι οργανισμοί:

·         Υπουργείο Παιδείας Λιβάνου

·         Εθνικός Συμβούλιο Έρευνας Λιβάνου

·         Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού

·         Αραβικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού

·         Πανεπιστήμιο Staffordshire (Βρετανικό)

·         Πανεπιστήμιο της Alicante (Ισπανικό)

·         Πανεπιστήμιο του Bari (Ιταλικό)

·         Πανεπιστήμιο FH JOANNEUM (Αυστριακό)

To έργο αυτό έρχεται σε συνέχεια του έργου ASPIRE, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και που είχε ως στόχο α) την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των φοιτητών μέσω ανάπτυξης σχετικών εκπαιδευτικών δράσεων, β) τις ανταλλαγές εκπαιδευτικού προσωπικού και γ) την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής πανεπιστημίων της Κατεχόμενης Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Ιορδανίας.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την γενικότερη δραστηριότητα του τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων αλλά και της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών αλλά και ερευνητικών δραστηριοτήτων ακόμη και σε διεθνές επίπεδο.

Το έργο διαρκεί 3 έτη με ημερομηνία έναρξης 14/10/2012, χρηματοδοτείται από το Γραφείο Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (http://eacea.ec.europa.eu/) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις