Ποιοί 33 Λαρισαίοι ελέγχονται για “αιφνίδιο πλουτισμό”!

Δημοσιεύθηκε στις: 3 Δεκεμβρίου 2012, 13:04

Μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, από το περιοδικό “HOT-DOC”, τώρα έρχεται η σειρά της εφημερίδας “6 ημέρες” να φέρει στο φως μία λίστα με 1.747 “βαριά” ονόματα που ελέγχονται για αιφνίδιο πλουτισμό από το ΣΔΟΕ.

Πρόκειται για ονόματα πολιτικών προσώπων , πρώην υπουργών, βουλευτών, ενός πρώην αρχηγού κόμματος, επιχειρηματιών, παραγόντων ποδοσφαίρου, δικηγόρων, γιατρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “6 μέρες” πρόκειται για ονόματα που προέκυψαν το 2011 μέσω της αυτόματης διαδικασίας ελέγχου του συστήματος Elenxis. Έπειτα, τον Απρίλιο του 2011, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή για να γίνει λεπτομερής έλεγχος σε αυτούς τους 1.747 φορολογούμενους, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι ο πλουτισμός είναι πραγματικός και δεύτερον, εάν είναι νόμιμος ή όχι.

Στόχος ήταν η διενέργεια οριστικού φορολογικού ελέγχου όλων των ανέλεγκτων φυσικών προσώπων που δεν δήλωσαν εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και από πώληση ακινήτων αποκτηθέντων με αγορά ή ανέγερση. Ενάμιση χρόνο μετά ο έλεγχος προχωρά με ρυθμούς χελώνας, ενώ πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να μεταφέρει τόσο τα ειδικά συνεργεία όσο και τον έλεγχο όλων των ανοικτών υποθέσεων στα διαπεριφερειακά ελεγκτικά κέντρα, πράγμα που σημαίνει πως ότι όλες οι ελεγκτικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα παραιτήθηκε η “Ράμπο των φοροφυγάδων”, Καίτη Φραντζεσκάκη μετά τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο υπουργείο καθώς δε μπορούσε να βεβαιώσει και να εισπράξει φόρους.

Δείτε τη λίστα σε φωτογραφίες όπως δημοσιεύθηκαν στη mediasoup.gr:

Εικόνα1Εικόνα2Εικόνα3

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ