ΛΑΡΙΣΑ

Νέο “ψαλίδι” στα έσοδα των περιπτέρων φέρνει το μεσοπρόθεσμο

Τα προβλήματα του κλάδου τους και τις νέες αλλαγές τις νομοθεσίας συζήτησαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιπτερούχων-Καπνοπολών Ν. Λάρισας.

Όπως τόνισαν οι ίδιοι, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο οι αυξήσεις στον καπνό και τα τσιγάρα φέρνουν περεταίρω μείωση στα έσοδα του κλάδου ο οποίος φτάνει στα όρια της επιβίωσης.

Παράλληλα, αναστάτωση έχει προκληθεί από την πρόσφατη νομοθεσία, με την οποία ανοίγει το επάγγελμα του περιπτερά αλλά και της πώλησης τσιγάρων.

Ο κ. Κ. Αγοραστός απ’ την πλευρά του δήλωσε ότι παρόλο που η διαδικασία για την έκδοση νέων αδειών έχει περάσει στους δήμους, βάση του Καλλικράτη, η αιρετή Περιφέρεια παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία. «Οι περιπτερούχοι, είναι άνθρωποι που λειτουργούν όλο το χρόνο, εξυπηρετώντας βασικές μας, πολλές φορές ανάγκες, που το τελευταίο χρονικό διάστημα υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η μείωση στην κατανάλωση και  η μεγάλη μείωση των ποσοστών, έχει φέρει τον κλάδο σε μαρασμό με συνέπεια πολλά περίπτερα να κλείνουν», δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Αθ. Αλεξανδρής, και τα μέλη Ν. Μπρουκούμης, Μ. Χυτούδης, Ε. Καραγιάννη και Χ. Νούφριος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις