ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ιογενής μηνιγγίτιδα σε 6χρονο μαθητή στο Βόλο

Αντιμετωπίσιμη η κατάσταση του μικρού λένε οι γιατροί

Κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας, εντοπίστηκε σε παιδάκι της πρώτης τάξης στο 5ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο της Ν. Ιωνίας και το πρωί της Δευτέρας έγινε ενημέρωση στο σχολείο από τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με γιατρούς του νοσοκομείου, ενώ η κατάσταση δεν κρίνεται ανησυχητική.

Πρόκειται για ένα αγοράκι 6 χρονών, μαθητή της πρώτης τάξης Δημοτικού Σχολείου, που πήγε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο. Από τις εξετάσεις που έγιναν στην Παιδιατρική κλινική, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ιογενή μηνιγγίτιδα και οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το κρούσμα επιβεβαιώθηκε, τόσο από το Νοσοκομείο Βόλου, όσο και από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενημερώθηκε από το νοσηλευτικό ίδρυμα και πρόκειται να γίνει ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων από γιατρούς.

Σημειώνεται ότι η μηνιγγίτιδα είναι μία σφοδρή μεταδοτική ασθένεια, προκαλούμενη από βακτήρια, ιούς και μύκητες, η οποία επιδρά στους ιστούς, που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Η ασθένεια μεταδίδεται από άτομο σε άτομο.

Η διάγνωση της ασθένειας είναι σημαντική, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ασθένειας και διαφορετικές θεραπευτικές μέθοδοι να αντιστοιχούν σε αυτούς. Η μηνιγγίτιδα διαγιγνώσκεται λαμβάνοντας δείγμα από το εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

Η ασθένεια αυτή χαρακτηρίζεται από πυρετό, πονοκεφάλους, αυχενική δυσκαμψία, ναυτίες και εμετούς. Επίσης, χαρακτηρίζεται από ευαισθησία στα έντονα φώτα, αλλαγές στην πνευματική κατάσταση και συχνά ένα μικρό μωβ εξάνθημα.

Υπάρχουν 2 τύποι μηνιγγίτιδας. Υπάρχει η ιογενής μηνιγγίτιδα, καθώς επίσης και η βακτηριακή μηνιγγίτιδα.

Η ιογενής μηνιγγίτιδα (ή η ασεπτική, όπως διαφορετικά ονομάζεται) είναι ο πιο κοινός τύπος μηνιγγίτιδας.

Είναι πολύ σοβαρή, αλλά πιο σπάνια θανατηφόρα. Η ασθένεια διαρκεί για 7-10 ημέρες και το άτομο αναρρώνει τελείως.

(magnesianews.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις