ΚΟΣΜΟΣ

Το μονοπάτι της Ελλάδας ακολουθεί και η Κύπρος

Συνεδριάζει τη Δευτέρα για χάρη της το Eurogroup μετά τη συμφωνία με την Τρόικα

Στο Εurogroup της Δευτέρας θα γίνει η πρώτη συζήτηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το κυπριακό Μνημόνιο, έπειτα από τη συμφωνία της Τρόικα με την κυβέρνηση της Κύπρου.

Όμως δεν αναμένεται η λήψη κάποιας οριστικής απόφασης, καθώς εκκρεμεί το αποτέλεσμα της αξιολόγησης της Ρimco για τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρου, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

Οι προσδοκίες της Λευκωσίας είναι ότι η κεφαλαιακή στήριξη που θα χρειαστεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα είναι κάτω από 10 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς, το τελικό ποσό είχε υπολογιστεί σε 9,3 δισ. ευρώ.

Μία μέρα μετά, την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα απευθύνει διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό για τη συμφωνία με την Τρόικα για το κυπριακό Μνημόνιο και τη σύναψη της δανειακής σύμβασης.

Παράλληλα, την Πέμπτη θα κατατεθούν στη Βουλή προς έγκριση περίπου 20 νομοσχέδια που αφορούν μέτρα εξοικονόμησης και φορολογίες που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυπριακής κυβέρνησης και Τρόικας.

(iefimerida.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις