ΕΛΛΑΔΑ

«Το λόγο θα έχει πλέον η Δικαιοσύνη»

Για χυδαία επίθεση εναντίον τους κάνουν λόγο ο Γιώργος και η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της μητέρας του, Μαργαρίτας, προκάλεσαν δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο τα οποία φέρουν την κ. Παπανδρέου να εμπλέκεται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Στη δήλωση του, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι τα δημοσιεύματα «είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες», η δε κ. Παπανδρέου αναφέρει στη δήλωσή της ότι «από εδώ και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ καθώς και της εφημερίδας το ΒΗΜΑ της Κυριακής, το όνομα της  Μαργαρίτας Παπανδρέου βρίσκεται στη δικογραφία που συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εν λόγω δημοσίευμα στις 2 Οκτωβρίου 2012 ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλος σε σύσκεψη που είχε με όλους τους διευθυντές της υπηρεσίας του ρώτησε αν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ που μέχρι τότε η τύχη της αγνοούνταν.

Σε εκείνη τη σύσκεψη λοιπόν ακούστηκε το όνομα της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου από τα στόματα δύο διευθυντών του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στασινόπουλος σημείωσε πως ο Νίκος Λέκκας, διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ του απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο κ. Ευ. Καραμάνος, διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι βουλευτές που μελέτησαν τη δικογραφία κάνουν λόγο για καταθέσεις 500 εκατομμυρίων σε δραχμές δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

(newsit.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις