ΛΑΡΙΣΑ

Σημείο αναφοράς για τις τέχνες και τον πολιτισμό

Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Στέκι Πλατυκάμπου

Έναν πολυχώρο, που στον Δήμο Κιλελέρ φιλοδοξούν να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη δημιουργική απασχόληση κατοίκων όλων των ηλικιών, εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής στον Πλατύκαμπο ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας.

Το Πολιτιστικό Στέκι Πλατυκάμπου δημιουργήθηκε μέσα από συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Κιλελέρ με πρωταρχικό στόχο να ανοίξει νέους ορίζοντες στην καλλιτεχνική έκφραση των κατοίκων του Πλατυκάμπου και της ευρύτερης περιοχής, διευρύνοντας τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με τις τέχνες.

Το Στέκι στεγάζεται σε ένα κεντρικό, ευρύχωρο κτίριο του Πλατυκάμπου, πλήρως κλιματιζόμενο, το οποίο εξασφαλίζει στους χρήστες του το ιδανικό περιβάλλον, ώστε να αφοσιωθούν στα μαθήματα χορού, τη ζωγραφική, τις χειροτεχνίες και τις υπόλοιπες δράσεις, που ήδη φιλοξενούνται ή θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του.

«Με το Πολιτιστικό Στέκι στον Πλατύκαμπο προσκαλούμε τους δημότες μας, ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες, να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες εγγυώνται τη διασκέδαση, την ψυχαγωγία, καθώς και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων ο δήμαρχος Κιλελέρ.

«Για μας, ο πολιτισμός είναι καταφύγιο και διέξοδος από τη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης και της ύφεσης. Είναι όμως και ορμητήριο για την κατάκτηση της δημιουργίας, για την επαφή και την επικοινωνία, για τη διαβούλευση και τη συζήτηση πάνω σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας» επισήμανε ο κ. Κομήτσας.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το Πολιτιστικό Στέκι Πλατυκάμπου άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές Νοεμβρίου και έχει τύχει θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής, «κάτι που αποδεικνύει, α μη τι άλλο, ότι πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια την οποία και στηρίζει εμπράκτως η τοπική κοινωνία».

Στο Στέκι λειτουργούν, ήδη, εργαστήρια και τμήματα εκμάθησης ζωγραφικής και κεραμικής τέχνης για ενήλικες και παιδιά, καθώς και τμήματα παραδοσιακών χορών ενώ στον σχεδιασμό του Ο.Π.Α.Π. του Δήμου Κιλελέρ περιλαμβάνεται η λειτουργία τμημάτων λάτιν και μοντέρνου χορού, κατασκευής κοσμήματος, ψηφιδωτού, κοπτικής – ραπτικής και σκάκι.

«Εγκαινιάζουμε το Πολιτιστικό Στέκι Πλατυκάμπου σε μία περίοδο, που οι πολίτες έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, ευκαιρίες για ψυχαγωγία, για να βρίσκονται και να διασκεδάζουν αφήνοντας στην άκρη τις έγνοιες της καθημερινότητας» σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π. Κιλελέρ, κ. Κλεάνθης Θεοδωρούλης.

«Αυτό θέλουμε να πετύχουμε με τη λειτουργία του Πολιτιστικού Στεκιού και από τις πρώτες κιόλας ημέρες διαπιστώνω με χαρά ότι οι συμπολίτες μας έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια συμμετέχοντας ενεργά στα τμήματα που λειτουργούν και εκφράζοντας ενδιαφέρον να μετάσχουν και σε αυτά που έχουμε εντάξει στο σχεδιασμό μας» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρούλης.

Συνάμα, τόνισε ότι το Στέκι είναι στη διάθεση όλων των πολιτιστικών συλλόγων και των μαζικών φορέων της περιοχής, οι οποίοι μπορούν να στεγάσουν στους χώρους του τις δικές τους πρωτοβουλίες και τις δημιουργικές ανησυχίες των μελών τους.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Β. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Α. Κουτρουμπέλη, Γ. Παπακωνσταντίνου, Απ. Σιτράς, Κλ. Μπουγανοσόπουλος, Φ. Νανούλης, Γ. Λαδόπουλος, Χρ. Χατζούλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατυκάμπου, κ. Α. Φασφαλής, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Πολίτες για Ποιότητα Ζωής» του Πλατυκάμπου, κ. Γ. Νταλαρίζος και δεκάδες πολίτες.

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις