ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Μάγεψε” η μπάντα του ΓΕΝ σε εκδήλωση του Δικτύου «Περραιβία»

Μια μαγική βραδιά έζησαν ,όσοι βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ,στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών ,όπου πραγματοποιήθηκε μια άκρως εντυπωσιακή και υψηλών προδιαγραφών ,εκδήλωση ,προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ,με την παρουσία όλων των ανώτατων στελεχών τους ,με πρωτοβουλία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και των Συλλόγων –Μελών του στην Αθήνα ,που έλκουν την καταγωγή τους από την Τσαριτσάνη,την Κρανιά ,το Λιβάδι και τον Κοκκινοπηλό .

Και αυτό γιατί  σύσσωμη η περίφημη Μπάντα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού  ,με καλλιτεχνικό Δ/ντή τον Πλωτάρχη κ. Τσιλιμπάρη Γ. , εντυπωσίασε με το υψηλό επίπεδο των μουσικών και ιδιαίτερα των ερμηνευτών-σολίστ  Ευδοκίας Μωυσίδου ,Θ. Μπιράκου και Σταύρου Σαλαμπασόπουλου,  πραγματοποιώντας  μια ονειρική συναυλία ,αφιερωμένη στη μουσική του Ελληνικού και Παγκόσμιου Κινηματογράφου .

Έτσι με τον καλύτερο τρόπο ανταπέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό στο Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», την άριστη φιλοξενία που είχε τον περασμένο Ιανουάριο 2012 , ,όταν ,προσκλήθηκε από την Π.Ε.Λάρισας , τον Δήμο Ελασσόνας και  το Δίκτυο ,στη Λάρισα και στην Ελασσόνα ,προκειμένου να εορταστούν τα 100 χρόνια Ελευθερίας  της Ελασσόνας και την έναρξης των Βαλκανικών Πολέμων του 1912.

Ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ ,εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για τις τιμές που απέδωσε η Κοινωνία των Πολιτών της Ελασσόνας και της Λάρισας ,προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στο Πολεμικό Ναυτικό, διοργανώνοντας τόσο μεγάλες εκδηλώσεις , ως εκδηλώσεις τιμής ,Χρέους και Μνήμης προς του ήρωες του 1912.

Η εκδήλωση τελούσε  υπό την αιγίδα της Περιφερειακής  Ενότητας Λάρισας και  υποστηρίχτηκε από το Δίκτυο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας (έδρα:Λάρισα) και  την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία  των εν Αθήναις Θεσσαλών (Πρόεδρος κ. Αικ. Πολυμέρου-Καμηλάκη-Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ).

Στην εκδήλωση αυτή  με τίτλο : “Ελασσόνα 1912-2012: 100 Χρόνια  Ελευθερίας», απονεμήθηκαν τιμητικές  Πλακέτες στους Αρχηγούς  των τριών Κλάδων (ΓΕΣ ,ΓΕΝ και ΓΕΑ)  ,στο πρόσωπο των οποίων  τιμήθηκαν  οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας  ,για τη μεγάλη τους προσφορά στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912 ,που είχαν ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των συνόρων της Ελλάδος.

Η  υποδοχή όλων των προσκεκλημένων ,που κατέκλυσαν τους χώρους του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών , έγινε από τον Πρόεδρο του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων/νο Σκριάπα ,ενώ τις εργασίες της εκδήλωσης συντόνισαν οι κ. Χατζηλελεκας Δ. ,Γκόλτσιος Βας.,Κοκκινοπλίτητς Κ. και  Μαγκούτας Ν.,εκ μέρους των Συλλόγων των Αθηνών .

Εισηγήσεις έκαναν   οι κ.κ.: Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Γκίνης Κων/νος Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Κοσμάς Χρηστίδης ,ο Αντ/ρχης (ΠΒ) και  Στέλεχος της  Διεύθυνσης  Ιστορίας Στρατού κ. Σκαλτσογιάννης  Γ. και εκ μέρους του Α/ΓΕΑ  ο Διοικητής της Σχολής Διοίκησης  των Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας Ταξίαρχος (Ι) κ. Γεωργακόπουλος  Παν. , ενώ κύκλος των ομιλιών έκλεισε με ομιλία του Ρωμανιστή –Βαλκανολόγου κ. Αχιλλέα Λαζάρου .

Μπάντα ΓΕΝ –Μια ιστορία αιώνων

θα πρέπει να  επισημανθεί  ότι το επίπεδο της  συγκεκριμένης Μπάντας του Π.Ν.  είναι υπεράνω κάθε προσδοκίας ,για την μουσική της αρτιότητα και το επίπεδο των μουσικών ,που συμμετέχουν σε αυτή και θεωρείται ,δίκαια, ότι αποτελεί την κορυφαία Μπάντα  ,από αυτές που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Είναι βέβαιο ότι με τέτοιες εκδηλώσεις ,αλλά πάνω απ’ όλα με τέτοιες ποιοτικές εμφανίσεις , προβάλλεται ,με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το Πολεμικό Ναυτικό , το οποίο και με αυτό τον τρόπο έρχεται κοντά στον Ελληνικό λαό .

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού αποτελείται από βαθμοφόρους και παρουσιάζει  ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα αποτελούμενο από κλασικά ελληνικά και ξένα τραγούδια αλλά και ορχηστρικά κομμάτια ιδιαίτερα αγαπητά στο ευρύ κοινό. Ακόμη, είναι η μόνη Μπάντα που είχε συμμετοχή και στις δύο Ολυμπιάδες που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας. Το 1896 συμμετείχε στις τελετές έναρξης και λήξης, και το 2004 στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών και λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Έχει παρουσιάσει προγράμματα κι εκπομπές στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και έργο στον δισκογραφικό τομέα καθώς επίσης έχουν προβληθεί εκπομπές αναφερόμενες στην ιστορία και το έργο της.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής  της περίφημης αυτής Μπάντας  είναι ο Πλωτάρχης (Ε)  κ. Τσιλιμπάρης  Γεώργιος .

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις