ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κομμένο ρεύμα για 5.500 Βολιώτες!

Τα στοιχεία προέκυψαν από την ανάλυση δεδομένων για τα δημοτικά τέλη

Τη δραματική εικόνα που βιώνουν χιλιάδες Βολιώτες αποτυπώνει ανάγλυφα ο αριθμός των νοικοκυριών που προχώρησε στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους ή στην επαγγελματική τους στέγη τους τελευταίους μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χθες στο πλαίσιο ανάλυσης των δεδομένων που επεξεργάζονται οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2013, έγινε γνωστό ότι σε διάστημα δεκαέξι μηνών και ειδικότερα από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και το Νοέμβριο 2012, διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη ΔΕΗ 5.433 καταναλωτές, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τη μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας, τη μείωση των ανταποδοτικών τελών για το δημοτικό φωτισμό και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).

Την ίδια στιγμή στο Δήμο Βόλου και με αφορμή την Οικονομική Επιτροπεία στην οποία μπαίνουν οι Δήμοι, με βάση όσα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, όταν παρεκκλίνουν οι προϋπολογισμοί τους, έχει γίνει «βραχνάς» η είσπραξη οφειλών από τρίτους και οι οποίες για το 2012 ήταν το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.000.000 ευρώ, από τα οποία ελάχιστα χρήματα εισπράχθηκαν μέσα στο 2012.

Στο Δήμο Βόλου ευελπιστούν ότι με αφορμή την κατάθεση και ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου θα υπάρξει πρόβλεψη και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ΟΤΑ, αντίστοιχες με αυτές που διαφαίνεται ότι θα ισχύσουν για οφειλές προς το Δημόσιο και οι οποίες μπορούν να φθάσουν μέχρι και τις 48 δόσεις.

Στο Δήμο Βόλου σημειώνουν ότι το πρόβλημα με την Οικονομική Επιτροπεία ίσως ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν από τον περσινό προϋπολογισμό δεν διαγράφονταν οφειλές ύψους 5.000.000 λόγω παραγραφής τους (σ.σ. για τις περισσότερες οφειλές, εκτός από τις απαλλοτριώσεις ισχύει η παρέλευση πενταετίας).

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις