ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αναζητούν λύση για το κέντρο της πόλης στα Τρίκαλα

Δεν επιτρέπει η Εισαγγελία και η Τροχαία την πεζοδρόμηση για τα Χριστούγεννα, εκτός κι αν είναι μόνιμη!

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απόστολος Κολότσιος αναζητά λύση και είναι σε συνεχείς επαφές, τόσο με νομικούς, όσο και με την ηγεσία της τοπικής αστυνομίας, προκειμένου να βρεθεί μια μέση λύση.

Ωστόσο αυτό δεν μοιάζει εφικτό, καθώς ο Νόμος προβλέπει ή… μόνιμη κατάσταση (να αποφασιστεί δηλαδή η μόνιμη πεζοδρόμηση τμήματος της Στρατηγού Σαράφη μπροστά από την κεντρική πλατεία) ή για λίγες ώρες, όπως γίνεται για παράδειγμα τις μέρες των παρελάσεων και των εθνικών εορτών.

Ο αρχικός σχεδιασμός της οργανωτικής επιτροπής του «Μύλου των Ξωτικών» προέβλεπε να εγκατασταθούν τα παιχνίδια στο νέο πεζοδρομημένο τμήμα, αλλά η ιδέα εγκαταλείπεται.

Ωστόσο, με εντολή Κολότσιου διαμορφώθηκαν ήδη οι χώροι στάθμευσης πέριξ του Μύλου Ματσόπουλου και πλέον από τις επόμενες μέρες δεν θα μπαίνουν καθόλου αυτοκίνητα στο χώρο του «πάρκου».

«Κάναμε μια πολύ καλή δουλειά» λέει ο Απ. Κολότσιος «και πιστεύω πως θα εκτιμηθεί και από τους συμπολίτες μας και από τους επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν να επισκέπτονται το χώρο πεζοί».

Τέλος ο Απ. Κολότσιος προήδρευσε σύσκεψης με τους εκπροσώπους του Υπεραστικού και Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι ώστε τα λεωφορεία να εξυπηρετούν τους πολίτες, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην ίδια τη λειτουργία της πόλης.

(Ρεπορτάζ και φωτογραφία από το trikalavoice.gr)  

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις