ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον Λαρισαίο μελετητή Μιχ. Αργυρίδη

Στην Επιθεώρηση Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας

Για μία ακόμη φορά το έργο του Μιχάλη Ι. Αργυρίδη, δάσκαλου και μελετητή της σύγχρονης λογοτεχνίας για παιδιά, ξεπέρασε τα εγχώρια σύνορα και έγινε αντικείμενο αναφοράς σε έντυπο του εξωτερικού, γεγονός που τιμά τον ίδιο αλλά και την πόλη μας.

Συγκεκριμένα, η Επιθεώρηση Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας «Ανέμη» (ετήσια έκδοση έρευνας και μελέτης), το επίσημο όργανο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού – Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ), στον τόμο 20/2012 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αφιέρωσε 20 σελίδες σε δύο μελέτες του Μιχ. Αργυρίδη για το έργο της Άλκης Ζέη («Άλκη Ζέη: Η πρωτοπόρος συγγραφέας της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας») και της Ζωρζ Σαρή («Ζωρζ Σαρή: Η μαστόρισσα της βιωματικής τέχνης του λόγου για μεγάλα παιδιά και νέους»).

Το αφιέρωμα συνοδεύεται από άρθρο του Κώστα Κατσώνη, Δρ Παιδικής Λογοτεχνίας – Προέδρου του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού – Νεανικού Βιβλίου, ο οποίος χαρακτηρίζει τον Μιχ. Αργυρίδη «εξαίρετο και βαθυστόχαστο μελετητή και λάτρη της παιδικής λογοτεχνίας» και σημειώνει ότι «είχαμε τη χαρά να τον φιλοξενήσουμε στο νησί μας ως εισηγητή στην εκδήλωση που διοργανώσαμε τον περασμένο Μάρτιο, σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου, για να τιμήσουμε τη μεγάλη Ελληνίδα συγγραφέα Άλκη Ζέη».

Ο Μιχ. Αργυρίδης αφιερώνει τη δημοσίευση των μελετών του στο κυπριακό περιοδικό «Ανέμη» στον απερχόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος τον τιμά με μακροχρόνια φιλία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις