«Όχι» δασκάλων στις δύο περιοχές μετάθεσης στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας

Δημοσιεύθηκε στις: 30 Νοεμβρίου 2012, 09:50

Προχώρησαν σε δίωρη κατάληψη των γραφείων της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας το πρωί της Παρασκευής

Δίωρη στάση εργασίας από τις 8 έως τις 10 το πρωί της Παρασκευής και παράλληλη συμβολική κατάληψη την ίδια ώρα των γραφείων της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν συνδικαλιστές και μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας.

Οι δάσκαλοι διαφωνούν με πρόσφατη πρόταση της περιφερειακής διευθύντριας κ. Πράντζου για δύο περιοχές μετάθεσης στο τοπικό ΠΥΣΠΕ.

Όπως υποστηρίζουν οι Λαρισαίοι δάσκαλοι, «ο επανακαθορισμός  των περιοχών μετάθεσης για το ΠΥΣΠΕ Λάρισας δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην υπηρεσιακή κατάσταση  των εκπαιδευτικών.

Οι Δήμοι που εντάσσονται στις δυο περιοχές μετάθεσης δεν έχουν καμιά συνοχή μεταξύ τους.

Καλούμε την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας να προχωρήσει σε ανάκληση της ανορθολογικής πρότασής της για δυο περιοχές μετάθεσης στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας.

H πρόταση κατατέθηκε χωρίς να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος και σχεδιασμός  και χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη η πρόταση της Δ/νσης Π.Ε. Λάρισας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  να υιοθετήσει την  πρόταση του ΠΥΣΠΕ Λάρισας για μία (1) ενιαία περιοχή μετάθεσης, η οποία θα απαλλάξει τις υπηρεσίες του υπουργείου από μεγάλο όγκο γραφειοκρατικών διαδικασιών και θα κατατάσσει τους συναδέλφους σε θέματα μεταθέσεων – τοποθετήσεων σε οργανικές θέσεις με βάση τα μόρια μετάθεσής τους και μόνο».

Το πρωί της Παρασκευής δεν λειτούργησαν, λόγω της κατάληψης, οι υπηρεσίες της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ενώ δεν κατέστη δυνατή συνάντηση των καταληψιών με την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Κωνσταντία Πράντζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa, υπήρξε ήδη παρέμβαση προς το υπουργείο Παιδείας ώστε να μην ισχύσει η συγκεκριμένη πρόταση και εντός των ημερών αναμένεται η τελική απόφαση προκειμένου να προχωρήσει και η διαδικασία των μετατάξεων.

(Ρεπορτάζ και φωτογραφία : Μενέλαος Κατσαμπέλας για την onlarissa.gr)  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ