ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Μετά τις απολύσεις έρχονται ιδιωτικοποιήσεις και νέοι φόροι»

Ομόθυμη ήταν η άποψη των φορέων που συμμετείχαν σήμερα στη σύσκεψη των εργαζομένων στους δήμους της Λάρισας, για την προχειρότητα αλλά και την αναποτελεσματικότητα του οριζόντιου μέτρου της εφεδρείας.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Γιώργος Παπαδούλης η αγωνιστική διάθεση «είναι δεδομένη με στόχο τη νίκη». Και πρόσθεσε πως «είναι βέβαιο ότι θα το καταφέρουμε γιατί είμαστε κάθετοι σ’ αυτό που λέγεται απόλυση και ιδιωτικοποίηση. Οι απολύσεις είναι το πρώτο μέτρο. Έπονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η επιπλέον φορολογία στους δημότες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας Ντίνος Διαμάντος σημείωσε πως «διπλωματούχοι μηχανικοί αλλά και γενικότερα ο τεχνικός κλάδος δοκιμάζονται μέσα από αφενός καταιγίδα μειώσεων, αφετέρου μία υποβάθμιση του τεχνικού αντικειμένου και της παρουσίας στη δημόσια διοίκηση».

Ο κ. Διαμάντος πρόσθεσε με νόημα ότι «ένας δημόσιος τομέας πρέπει να έχει το αναγκαίο αλλά και ικανό ποιοτικά προσωπικό για να μπορέσουμε να έχουμε την πραγματική ανάπτυξη που όλοι επιζητούμε».

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Θεσσαλίας Σπύρος Βαλιώτης καυτηρίασε τον τρόπο με τον οποίο προωθήθηκαν οι εφεδρείες υπαλλήλων στην αυτοδιοίκηση, εξηγώντας ότι «όλα έγιναν βιαστικά. Έπρεπε, συμπλήρωσε, να γίνουν διάφορες μελέτες για να δούμε αν υπάρχουν κενά στους δήμους. Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό άρα εδώ κακώς επιχειρούν να εφαρμόσουν την απόλυση των αορίστου χρόνου εργαζομένων».

ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι με αφορμή την εκ περιτροπής αποκομιδή απορριμμάτων στην πόλη, δηλώνουν κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει περίπτωση «να σπάσει η απεργία». Ο κ. Παπαδούλης μάλιστα, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ενέργεια ως «ένα δείγμα καλής θέλησης από μέρους μας προκειμένου να μην οξυνθούν τα προβλήματα στους συμπολίτες μας».

Newsroom onlarissa.gr / ΦΩΤΟ: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις