«Όχι» δασκάλων στις δύο περιοχές μετάθεσης στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας

Δημοσιεύθηκε στις: 29 Νοεμβρίου 2012, 07:12

Προχωρούν αύριο σε κατάληψη των γραφείων της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Δίωρη στάση εργασίας από τις 8 έως τις 10 το πρωί της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου και παράλληλη συμβολική κατάληψη την ίδια ώρα των γραφείων της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας αποφάσισαν τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας.

Οι δάσκαλοι διαφωνούν με πρόσφατη πρόταση της περιφερειακής διευθύντριας κ. Πράντζου για δύο περιοχές μετάθεσης στο τοπικό ΠΥΣΠΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου επισημαίνονται τα εξής :

«Ο επανακαθορισμός  των περιοχών μετάθεσης για το ΠΥΣΠΕ Λάρισας δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην υπηρεσιακή κατάσταση  των εκπαιδευτικών.

Οι Δήμοι που εντάσσονται στις δυο περιοχές μετάθεσης δεν έχουν καμιά συνοχή μεταξύ τους.

Καλούμε την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας να προχωρήσει σε ανάκληση της ανορθολογικής πρότασής της για δυο περιοχές μετάθεσης στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας.

H πρόταση κατατέθηκε χωρίς να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος και σχεδιασμός  και χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη η πρόταση της Δ/νσης Π.Ε. Λάρισας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  να υιοθετήσει την  πρόταση του ΠΥΣΠΕ Λάρισας για μία (1) ενιαία περιοχή μετάθεσης, η οποία θα απαλλάξει τις υπηρεσίες του υπουργείου από μεγάλο όγκο γραφειοκρατικών διαδικασιών και θα κατατάσσει τους συναδέλφους σε θέματα μεταθέσεων – τοποθετήσεων σε οργανικές θέσεις με βάση τα μόρια μετάθεσής τους και μόνο.

Κηρύσσουμε δίωρη στάση εργασίας ( 8- 10 π. μ.) την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 και προχωρούμε σε συμβολική κατάληψη της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Θεσσαλίας. Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή».

(Φωτογραφία αρχείου)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ