ΛΑΡΙΣΑ

Να αναβαθμιστούν οι δημόσιες και δωρεάν δομές πρόληψης

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων ουσιών και των εξαρτήσεων ν. Λάρισας –Ο.ΚΑ.ΝΑ. επισκέφθηκε ο Θωμάς Ψύρρας

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θωμάς Ψύρρας επισκέφτηκε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας.

Στη συνάντησή του με τους εργαζόμενους συζήτησε τα θέματα που τους απασχολούν όπως:

Η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας και της χρηματοδότησής όλων των Κέντρων Πρόληψης, έτσι ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ψυχοκοινωνικές ανάγκες του πληθυσμού.

Η απόδοση όλων των οφειλών των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας, βάση της πενταετούς προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί, έτσι ώστε να μην μείνουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης.

Ο εκσυγχρονισμός των δομών, η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και η  ισχυροποίηση του ρόλου τους, ως των κύριων δημόσιων φορέων πρωτογενούς πρόληψης και αντιμετώπισης των παλιών και νέων μορφών εξαρτήσεων.

Ο κ. Ψύρρας τόνισε πως η  ΔΗΜ.ΑΡ. επιδιώκει την αναβάθμιση και όχι τη συρρίκνωση των δημόσιων δωρεάν δομών πρόληψης και θεραπείας από τη χρήση εξαρτητικών ουσιών που πλήττει έναν πολύ ευαίσθητο νεανικό πληθυσμό και τις οικογένειές τους.

Έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή, με άλλους βουλευτές του κόμματος, ερωτήσεις προς τους  Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας για την εξόφληση των οικονομικών οφειλών των Υπουργείων προς τα Κέντρα Πρόληψης και για την αναμόρφωση των διατάξεων του Κώδικα Νόμων για τα Ναρκωτικά.

Στις απαντήσεις των υπουργών, ο μεν κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον επιχορήγηση που την εξάρτησε από την πορεία των εσόδων, ο δε κ. Ρουπακιώτης έχει ήδη προωθήσει στη Γ.Γ. της Κυβέρνησης το νέο σχέδιο νόμου για τα ναρκωτικά που εκσυγχρονίζει τη νομοθεσία και συμβάλει στην καταπολέμηση της διάδοσης των εξαρτητικών ουσιών.

Ο Βουλευτής συμφώνησε με τους εργαζόμενους ότι τα Κέντρα Πρόληψης, λειτουργώντας εδώ και 15 χρόνια, αποτελούν έναν πετυχημένο θεσμό στην συνείδηση του κόσμου, καθώς παρεμβαίνουν συστηματικά και με επιστημονικό τρόπο στο σχολείο, στην οικογένεια και στην κοινότητα και έχουν συμβάλει σημαντικά στην μείωση της χρήσης ουσιών στον μαθητικό πληθυσμό, κάτι που αποτυπώνεται και στις έρευνες που έχουν γίνει.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις