ΛΑΡΙΣΑ

«Ημέρες νευρολογίας 2012» στη Λάρισα

Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου

Από 30 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στη Λάρισα το συνέδριο «Ημέρες Νευρολογίας 2012».

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το συνέδριο θα είναι πολυθεματικό  και θα εστιαστεί σε αμφιλεγόμενα θέματα στη Νευρολογία και σε τι νεώτερο έχει προκύψει σε μείζονα θέματα της νευρολογίας.

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 4:00 μ. μ. με το εκπαιδευτικό σεμινάριο ηλεκτρομυογραφίας. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα γίνουν ομιλίες και στρογγυλές τράπεζες από καταξιωμένους ομιλητές από Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο για νοσήματα όπως τα ΑΕΕ, η Πολλαπλή Σκλήρυνση, η Μυασθένεια, η νόσος Πάρκινσον, η νόσος Αλτσχάιμερ, η κεφαλαλγία, κλπ.

Επιπλέον θα γίνουν ομιλίες για την ανοσοβιολογική βάση των νευρολογικών νοσημάτων ένα θέμα πολύ σημαντικό γιατί μέσα από την κατανόηση των μηχανισμών αυτών αναμένεται στο μέλλον να προκύψουν θεραπευτικές παρεμβάσεις σε διάφορα νευρολογικά νοσήματα.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ο καθηγητής  στο Guy’s & St Thomas’ Foundation Trust στο Λονδίνο Α. Rudd ο οποίος θα μιλήσει για το σημαντικό ρόλο των μονάδων αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων ενώ στην εναρκτήρια ομιλία που θα γίνει το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 6:45 μμ ομιλητές θα είναι ο Πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Imperial College του Λονδίνου καθηγητής  Sir Anthony Newman Taylor και ο Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής  του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Χριστοδούλου.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα απονεμηθούν τα διπλώματα όσων παρακολούθησαν τα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια του 2012 που διοργάνωσε το Ινστιτούτο πρόληψης, εκπαίδευσης & έρευνας νευρολογικών νοσημάτων σε συνεργασία με το Cambridge University Hospitals.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις