ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα υποσιτίζονται

Συντονισμός ενεργειών για να αντιμετωπιστεί μια από τις φρικτότερες συνέπειες της κρίσης

Με τον πιο τραγικό τρόπο αναδεικνύονται καθημερινά οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα νοικοκυριά της χώρας.

Μόνο στα όρια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τα παιδιά που διαπιστωμένα προσέρχονται στα σχολεία υποσιτισμένα ξεπερνούν τις 2.000.

Όμως, το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών -άρα και των οικογενειών τους- εκτείνεται σε όλη τη χώρα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που υπάρχουν, μαθητές που υποσιτίζονται ενισχύουν οι μητροπόλεις Δημητριάδος και Αλμυρού και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ενώ πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έχει πάρει και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Παιδείας, η Εκκλησία της Ελλάδος και ιδιωτικοί φορείς καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες ώστε να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες.

Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» θα αναλάβει να ενισχύσει τις οικογένειες 2.000 παιδιών στην Αθήνα.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωστής Δήμτσας είπε ότι δέματα με τρόφιμα θα σταλούν απευθείας στις οικογένειες, έτσι ώστε να μην υπάρξει κοινωνικός διαχωρισμός των παιδιών μέσα στα σχολεία.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα ακολουθηθούν οι υποδείξεις του υπουργείου για την ποιοτική διατροφή των παιδιών.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται με το ίδρυμα Νιάρχου σε πρόγραμμα σίτισης που ξεκίνησε πέρυσι με 7.000 παιδιά και φέτος θα επεκταθεί σε 25.000 παιδιά.

Το πρόγραμμα αφορά σε 100 σχολεία πανελλαδικά όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα υποσιτισμού.

Όπως δήλωσε στα Νέα η ειδική γραμματέας εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Αθηνά Λινού, ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να αναζητηθούν οι όποιοι πενιχροί πόροι υπάρχουν αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες συνεργασίες με φορείς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται πόροι από ιδιωτικούς φορείς για να επεκτείνει το πρόγραμμα σίτισης που ξεκίνησε πέρυσι με τη μορφή μικρών γευμάτων (σάντουιτς και χυμοί) σε πολύ μικρό αριθμό σχολείων τα οποία βρίσκονται στις λεγόμενες Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

(in.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις