ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

1ο XTERRA Greece Championship

Στις 15 Ιουνίου 2013 στη λίμνη Πλαστήρα

Με μεγάλη χαρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 1ου XTERRA Greece Championship, στη Λίμνη Πλαστήρα στις 15 Ιουνίου 2013, που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της.

Το XTERRA, το οποίο είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική σειρά αγώνων του off-road τριάθλου στον κόσμο, διεξάγεται ήδη κάθε χρόνο σε 17 χώρες μεταξύ των οποίων και 7 Ευρωπαϊκών.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το 2013 η Ελλάδα θα γίνει μέλος της ομάδας των χωρών που φιλοξενούν την κορυφαία διοργάνωση του off-road τριάθλου, με έναν αγώνα ορόσημο για το άθλημα στη χώρα μας.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστεύουμε ότι το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, οι διαδρομές και οι εγκαταστάσεις της Λίμνης Πλαστήρα την καθιστούν ιδανική τοποθεσία για την επιτυχημένη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα XTERRA στην Ελλάδα.

Στόχος δικός μας και των στελεχών του XTERRA Greece είναι, τα επόμενα χρόνια, η Λίμνη Πλαστήρα και η Θεσσαλία γενικότερα, να καθιερωθεί ως τόπος διεξαγωγής και ανάπτυξης των αγώνων XTERRA στην Ελλάδα.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο αγώνας θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα της Λίμνης Πλαστήρα και της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελέσει σημαντικό μέσο διεθνούς προβολής της, ως ιδανικός τουριστικός και αθλητικός προορισμός.

Αυτός ο αγώνας του off-road τριάθλου, είναι συνέχεια μιας διαρκούς προσπάθειας της Περιφέρειας, για ανάληψη και στήριξη κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, που αναδεικνύουν τη Θεσσαλία, προσφέροντας της, άμεσα και μακροπρόθεσμα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη.

Ο 1ος  Πανελλήνιος αγώνας ΧΤΕRRA του off-road τριάθλου στη Λίμνη Πλαστήρα στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες, θα περιλαμβάνει 1.5 χλμ. κολύμβηση, 30-40 χλμ. ποδηλασία με mountain-bike και 10 χλμ τρέξιμο σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους και αναμένεται να προσελκύσει κορυφαίους Έλληνες και ξένους τριαθλητές, μιας και περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του XTERRA, ως μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Το XTERRA είναι από τις λίγες αθλητικές διοργανώσεις που δίνουν τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες αθλητές να αγωνιστούν μαζί με επαγγελματίες αθλητές και να τεστάρουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους απέναντί τους.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.xterragreece.com.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις