ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση «PHILOXENIA 2012»

Συνεχίζοντας με επιτυχία την πορεία προβολής των Θεσσαλικών τουριστικών προορισμών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση τουρισμού στην Θεσσαλονίκη με την ονομασία «28η PHILOXENIA 2012» που διεξήχθη από τις 22 έως τις 25 Νοεμβρίου 2012 στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO -Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Διεθνής έκθεση φέτος εστίαζε το ενδιαφέρον της στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και οι πράκτορες που επισκέφτηκαν δείχνοντας ενδιαφέρον για το περίπτερο της Θεσσαλίας προέρχονταν από χώρες όπως η Ουκρανία, η Ρωσία, η Τουρκία, Βαλκανικές χώρες, η Γερμανία, η Γαλλία, η Μ. Βρετανία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ν. Αφρική.

Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και συνέδριο με θέμα «Θρησκευτικός –Πολιτιστικός Τουρισμός στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» και συνέδριο για τους επαγγελματίες του τουριστικού χώρου.

Θετικά τα μηνύματα, οι προοπτικές για αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Θεσσαλία  ενώ θεσσαλικοί προορισμοί που και φέτος ενδιέφεραν τους επισκέπτες της έκθεσης ήταν τα Μετέωρα, οι Σποράδες, ο Όλυμπος, η λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο και τα παράλια της Λάρισας.

Την έκθεση και το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και αρκετοί τουριστικοί φορείς.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν και αρκετοί επαγγελματίες τουρισμού, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες, από την Λάρισα, τη Μαγνησία & τις Σποράδες, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, οι οποίοι συνομίλησαν με τους Τουριστικούς πράκτορες των παραπάνω χωρών.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας απενεμήθη το ειδικό βραβείο Διοργανωτή από τον κ. Βασίλειο Σιωμάδη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELEXPO.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις