Διαψεύδει ότι ελέγχεται από το ΣΔΟΕ ο Μητροπολίτης Κύριλλος

Δημοσιεύθηκε στις: 26 Νοεμβρίου 2012, 11:54

Επιστολή με την οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις του για ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο ο ΣΔΟΕ ερευνά τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου και του μητροπολίτη Περιστερίου, απέστειλε στην εφημερίδα ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλος ο Β’.Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Μετά λύπης πολλής και απορίας επληροφορήθην σήμερα, Κυριακή 25 Νοεμβρίου τ.έ., και κατόπιν ο ίδιος εδιάβασα τα όσα προσβλητικά γράφονται περί εμού εις το σημερινό κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας σας. Σπεύδω να διαψεύσω κατηγορηματικώς και μετ’ εμφάσεως τις πληροφορίες που αναπαράγονται στο εν λόγω άρθρο και αφορούν στο πρόσωπό μου, ως χονδροειδείς και παντελώς αβάσιμες.

Σας δηλώνω ότι ουδέποτε οχλήθην από το ΣΔΟΕ για θέματα σαν αυτά που μου καταμαρτυρούνται. Απορώ. Ποιες είναι οι ”έγκυρες”, όπως τις ονομάζετε, πληροφορίες σας και ποια τα ”ευρήματα” του ΣΔΟΕ; Για ποιον φάκελο ομιλείτε και ποια είναι η ”αρμόδια πηγή”, στην οποία αναφέρεσθε; Ομιλείτε για οικονομικούς ελέγχους, ενώ ποτέ δεν μου έγινε παρόμοιος έλεγχος.

Αναφέρεσθε γενικώς σε εκκλησιαστικά (υποτιθέμενα ή μη) οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία όμως φαίνεται να βαρύνουν και το δικό μου πρόσωπο, καθώς οι αναφορές στο άρθρο της εφημερίδος σας δεν είναι γενικές και αόριστες, αλλά ονομαστικές – συγχέετε, άλλως, τα των μητροπόλεων με τους μητροπολίτες ως φυσικά πρόσωπα. Τέλος δεν υπάρχει Μητρόπολις Φαρσάλων».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ