Στην “τσιμπίδα” του ΣΔΟΕ ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος!

Δημοσιεύθηκε στις: 25 Νοεμβρίου 2012, 16:00

Στα ίχνη πακτωλού «μαύρου» και «ιερού» χρήματος βρίσκεται το ΣΔΟΕ, που μέχρι στιγμής έχει εντοπίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς δυο μητροπολιτών, οι οποίοι καλούνται τώρα να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο(όπου υπάγεται γεωγραφικά η… αμαρτωλή για ορισμένους ρασοφόρους περιοχή των Φαρσάλων) , οι οποίοι σύμφωνα με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ διατηρούν «παχυλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς που απέχουν παρασάγγας από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζουν στην Εφορία.

Όπως αναφέρει το δημοσιεύμα ο έλεγχος του ΣΔΟΕ έχει ολοκληρωθεί και έχει συνταχθεί ο σχετικός φάκελος με τα ευρήματα για «μαύρο χρήμα» και τώρα οι δύο ύποπτοι για φοροδιαφυγή μητροπολίτες καλούνται να προσέλθουν στις ελεγκτικές αρχές και με έγγραφα να αποδείξουν ότι οι καταθέσεις τους καλύπτονται από την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση.

Σε περίπτωση που τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν καλύψουν την ψαλίδα μεταξύ των καταθέσεων και των δηλωθέντων εισοδημάτων θα τους καταλογισθούν τσουχτεροί πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα και οι υποθέσεις θα πάρουν το δρόμο για τη δικαιοσύνη.

Οι ελεγκτικές αρχές ξεκίνησαν τους ελέγχους μετά από καταγγελίες αλλά και άλλα περιστατικά με μητροπόλεις που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα φοροδιαφυγής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ