Ένταση και οδοφράγματα για την Χρυσή Αυγή στην Κρήτη

Δημοσιεύθηκε στις: 25 Νοεμβρίου 2012, 19:49

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, στο ξενοδοχείο Belvedere, και μίλησαν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Γιώργος Μπαρμπαρούσης και Χρήστος Παππάς.

Χθες το βράδυ στην ομιλία του ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε στο ΚΚΕ και είπε ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν αντιμετωπίζουν αυτόφωρο εάν γίνει κάποιο επεισόδιο. «Τα βουλευτιλίκια και αυτά τα πράγματα εδώ και χρόνια δεν τα γουστάρουμε. Δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας. Έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια. Δεν έχει και αυτόφωρο εάν γίνει κανένα επεισόδιο και είμαστε πιο άνετοι στις κινήσεις μας. Όλα τα άλλα προνόμια ξέρετε ότι τους τα τρίψαμε στη μούρη» είπε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-8eH9iKQNUg

Επί ποδός η αστυνομία με δύο διμοιρίες που έστησαν οδοφράγματα, αποκλείοντας το ξενοδοχείο σε ακτίνα 150 μέτρων. Ωστόσο στη Χερσόνησο, από νωρίς, βρέθηκαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση οπαδών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν μπροστά στα μπλόκα των αστυνομικών, οι οποίοι «περνούν από κόσκινο» όσους ζητούν να περάσουν.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με οπαδούς του κόμματος επιχείρησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας για να έρθουν … τετ α τετ με τους αντιεξουσιαστές, κάτι που δεν επετράπη από τους αστυνομικούς.

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι «δεν μπορούν 100 άτομα να παρακωλύουν μια νόμιμη συγκέντρωση ενός εκλεγμένου κόμματος». Ο ίδιος έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της αστυνομίας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε συλλήψεις των διαδηλωτών καθώς δεν προχωρούσαν σε ειρηνική διαδήλωση, αλλά φορώντας κουκούλες προκάλεσαν και φθορές σε αυτοκίνητα οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές βρέθηκαν, χθες, στα Χανιά όπου πραγματοποίησαν ομιλία, ενώ σε εξέλιξη ήταν αντισυγκέντρωση και αντιπορεία από αντιφασιστικές οργανώσεις.

Στη διάρκεια της ομιλίας τους, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επανέλαβαν ότι το κόμμα τους είναι το μόνο που λέει την αλήθεια στο λαό και ότι δεν επιθυμούν βουλευτικά προνόμια. Μέσα στο χώρο της ομιλίας, το «παρών» έδωσαν περίπου 400 οπαδοί του κόμματος.

Πορεία

Λίγο πριν τις 13.30 οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία στον κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου με κατεύθυνση προς τα δυτικά, προς το Ηράκλειο. Οι περίπου 100 άνθρωποι κρατούσαν στα χέρια ρόπαλα και φορούν κουκούλες, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών και των Χρυσαυγιτών.

Μετά την εκδήλωση, στη Χερσονήσο, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετέβησαν στα γραφεία στη Ν.Αλικαρνασσό, προκειμένου να έχουν προσωπική επαφή με τα τοπικά στελέχη.

Πηγή: Cretalive.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ