Εκδήλωση για τις λαϊκές ανάγκες σε κατοικία

Δημοσιεύθηκε στις: 25 Νοεμβρίου 2012, 12:20

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής :

«Η καπιταλιστική οικονομική κρίση έχει φέρει δραματικές συνέπειες στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους στον ευρύτερο κατασκευαστικό κλάδο, που αντιμετωπίζουν την παρατεταμένη ανεργία και τη φτώχεια, αφού τόσο η ιδιωτική κατοικία, όσο και τα δημόσια έργα έχουν μειωθεί κατακόρυφα ή έχουν σταματήσει.

Ταυτόχρονα μια σειρά εργατικές-λαϊκές ανάγκες (λαϊκής στέγης, σε υποδομές υγείας-πρόνοιας, εκπαίδευσης, στέγασης φοιτητών, άθλησης, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, κλπ), δεν καλύπτονται είτε γιατί έχουν μετατραπεί σε ακριβό εμπόρευμα και η πλειοψηφία του λαού δεν μπορεί να τις ικανοποιήσει, είτε γιατί το αστικό κράτος δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτές.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας, πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, στις 6 μ.μ, στην αίθουσα του ΕΚΝΛ (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), με θέμα: «Οι εργατικές-λαϊκές ανάγκες σε κατοικία και άλλα έργα υποδομής, επείγουσα ανάγκη και συμβολή στον περιορισμό της ανεργίας στον κλάδο των κατασκευών».

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις από τους διοργανωτές, αλλά και η δυνατότητα παρεμβάσεων από επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς φορείς εργαζομένων, ΕΒΕ και από άλλους συμμετέχοντες.

Με την εκδήλωση-συζήτηση αυτή, θέλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της ανεργίας συνδεδεμένο με τις σύγχρονες εργατικές-λαϊκές ανάγκες και την αντιμετώπισή της ως πρόβλημα που δεν απασχολεί μόνο τον κλάδο των κατασκευών, αλλά και τα στρώματα των αυτοαπασχολούμενων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κατασκευών. Την ανάγκη ανάπτυξη πάλης για την ανακούφιση των ανέργων.

Να δώσουμε την πρόταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το χώρο των κατασκευών, για έργα που να βελτιώνουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων για ασφαλή και φθηνή κατοικία. Την πρότασή μας, για δημιουργία ενιαίου δημόσιου κατασκευαστικού φορέα, που είναι συνδεδεμένη με ρήξη με τις σημερινές πολιτικές, απαιτεί άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα έχει τις λαϊκές ανάγκες και όχι την ανάγκη της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Καλούμε να πάρουν μέρος όλοι οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι, οι επιστήμονες και οι μικροεπαγγελματίες του κλάδου των κατασκευών, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, στα σωματεία, οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα, τα σωματεία των ΕΒΕ, αγροτικοί σύλλογοι, επιστημονικοί φορείς».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ