ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αλεύρι και αγροτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες

Μοιράστηκαν χθες στο πάρκινγκ του Πανθεσσαλικού σταδίου

Αλεύρι σκληρό και μαλακό προμηθεύτηκαν χθες Βολιώτες που είχαν κάνει σχετική παραγγελία ενώ όσοι δεν πρόλαβαν να παραγγείλουν, στις 3.00 το απόγευμα προσέρχονταν στο χώρο διανομής στο παρκινγκ του Πανθεσσαλικού Σταδίου για να παραλάβουν αδιάθετες ποσότητες.

Πέρα όμως από το αλεύρι οι πολίτες προμηθεύτηκαν και άλλα προϊόντα όπως τσάι και ρίγανη από τη Βρύναινα, ανθόμελο και πευκόμελο από τη Δράκεια, ανθόμελο (6ευρώ/κιλό) και ελατόμελο (7ευρώ/κιλό) από τον Πλάτανο, ανθόμελο από το Νέο Ικόνιο Καρδίτσας, μήλα Delicia από τη Μακρυράχη, μήλα Φιρίκια από τις Μηλιές, εσπεριδοειδή, ελιές μαύρες, ξανθές και πράσινες τύπου “Κονσερβοελιά Πηλίου” (μεγάλες) από το Λαύκο κι αμύγδαλα (ψίχα) από το Διμήνι.

Το μέλος της «ΑΝΩΣΗΣ» Δ. Τσιλογιάννης, είπε πως οι παραγγελίες για αλεύρι μαλακό και σκληρό είναι περίπου 1.170 κι έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 20 τόνοι αλεύρι μαλακό και 21 τόνοι αλεύρι σκληρό. Επιπλέον υπάρχουν περίπου 2 – 2,5 τόνοι αδιάθετες ποσότητες αλευριού για όσους δεν έχουν κάνει παραγγελίες και μπορούν να προμηθευτούν, ενώ υπάρχουν κι άλλοι τύποι αλεύρων εκτός παραγγελίας που μπορούν να προμηθευτούν οι καταναλωτές.

Ο ίδιος σημείωσε: «Προσπαθούμε να προλάβουμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, να κάνουμε ακόμη μία διανομή. Όσον αφορά στα προϊόντα είμαστε υπό συζήτηση και κάνουμε έρευνα». Εν τω μεταξύ, μεγάλη ήταν   η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της «ΑΝΩΣΗΣ» για συγκέντρωση φαρμάκων προκειμένου να διατεθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο, ενώ πρώτη φορά   είχε γίνει κάλεσμα για συγκέντρωση τηγανέλαιου.

Το ιδρυτικό μέλος της «ΑΝΩΣΗΣ» Φούλη Τσιώμου ανέφερε: «τα φάρμακα συνεχίζουν για τρίτη φορά και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Εμείς τα συγκεντρώνουμε και τα δίνουμε στο Κοινωνικό φαρμακείο τη Μητρόπολης. Το τηγανέλαιο είναι καινούργια πρωτοβουλία. Πρέπει να γίνει απαράβατος κανόνας για όλα τα σπίτια να μην το πετάμε και να το συλλέγουμε.

Εμείς , όση ποσότητα τηγανέλαιου συγκεντρώσουμε θα το δώσουμε σε κάποιον που μπορεί να το κάνει ανακύκλωση και θα πάρουμε απορρυπαντικά τα οποία θα τα δώσουμε στις Άσπρες Πεταλούδες. Το ενδιαφέρον του κόσμου για τα φάρμακα είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο το τηγανέλαιο είναι κάτι καινούργιο και σιγά-σιγά περιμένουμε να καθιερωθεί».

Να σημειωθεί τέλος ότι το Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα, θα επιδιωχθεί από την «ΑΝΩΣΗ», να προχωρήσει σε συγκέντρωση παραγγελιών και διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

(Ρεπορτάζ και φωτογραφία από την εφημερίδα «Ελευθερία»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις