ΛΑΡΙΣΑ

«Ρήγμα» στην ΕΛΜΕ Λάρισας με αφορμή το καθεστώς μεταθέσεων

Σοβαρούς κλυδωνισμούς προκαλεί στην ΕΛΜΕ Λάρισας το νέο καθεστώς των υποχρεωτικών μεταθέσεων στους εκπαιδευτικούς.

Τρία στελέχη της διοίκησης προερχόμενα από τις παρατάξεις «Αγωνιστική Παρέμβαση» και «Ενωτική Πρωτοβουλία» ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή συζήτησης στα γραφεία της ΕΛΜΕ, καταγγέλλοντας παράλληλα πως οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ αρνούνται να γίνει γενική συνέλευση για το θέμα.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση σημειώνουν τα εξής: «Υποχρεωτικές μεταθέσεις, ανεξάρτητα  από  την  οργανική  θέση, με απόφαση υπουργού. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο εξής θα μετατίθενται για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του Δημοσίου από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης, με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.»

Με την παραπάνω διάταξη [που ψηφίστηκε με τις 153 μαχαιριές στην πλάτη του λαού] άνοιξαν το δρόμο για κατάργηση δικαιωμάτων δεκαετιών: Πρώτα – πρώτα η άρση του αμετάθετου και οι υποχρεωτικές μεταθέσεις, δεύτερον είναι ηλίου φαεινότερο ότι με αυτό τον τρόπο δρομολογούν την κατάργηση της μονιμότητας και τρίτον  βρήκαν «λύση» για να προχωρήσουν στις απολύσεις εκπαιδευτικών. Οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων είναι πάλι προ των πυλών και η συγχώνευση εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη χώρα εν μέσω διδακτικού έτους είναι καθημερινή πρακτική. Η αύξηση του ωραρίου μας είναι θέμα χρόνου. Η αύξηση των μαθητών κατά  τμήμα  είναι επίσης θέμα χρόνου. Η τεχνητή δημιουργία πλεονάζοντος προσωπικού είναι σε εξέλιξη. Η αξιολόγηση -σαν εργαλείο απόλυσης, υποταγής, μισθολογικής καθήλωσης και χειραγώγησης- έρχεται. Συνάδελφοι

Ως  εκλεγμένα  μέλη του ΔΣ  της ΕΛΜΕ  και  μετά  την  άρνηση  της  πλειοψηφίας του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ)  στο  αίτημά μας για  την  διενέργεια  έκτακτης  γενικης  συνέλευσης  και  μπροστά  στον  εκρηκτικό  χαρακτηρα  των προβληματων και των  γενικότερων  εξελίξεων   σας   καλούμε  σε  συγκέντρωση  – συζητηση  στα  γραφεία  της  ΕΛΜΕ  (Λαπιθών  6 )  την  Τετάρτη  28/11 και  ώρα  18:00 μμ .

Για  να  περάσει  ο  αγώνας  στα  χέρια  των  εργαζομένων».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής:

ΜΠΙΚΑ  ΔΗΜΗΤΡΑ       μέλος  ΔΣ  ΕΛΜΕ   (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)

ΜΠΑΜΠΑΝΙΚΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ  μέλος  ΔΣ  ΕΛΜΕ (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ  αντ/δρος  ΔΣ  ΕΛΜΕ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις