ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η υποκειμενική έννοια του ωραίου» στο Εσπερινό Γυμνάσιο & Λύκειο

Τελείωσαν χτες για τους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου κι Εσπερινού Λυκείου Λάρισας, οι προβολές της ταινίας μικρού μήκους : «Η υποκειμενική έννοια του  ωραίου». Οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία στην αίθουσα, με τη βοήθεια του σύγχρονου τεχνολογικά διαδραστικού πίνακα, μετά από πρόσκληση των διευθυντών Μαρουσούλη Αιμίλιου και Τσιτσιβά Μπάμπη αντίστοιχα, προς τους συντελεστές του φιλμ.

Η ταινία άρεσε στους μαθητές, αλλά και στους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι εκφράστηκαν με πολύ θερμά λόγια τόσο στο «τετράδιο των εντυπώσεων», όσο και προφορικά, για την αίσθηση νοσταλγίας που αποπνέει η ιστορία. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Λαρισαίου καθηγητή, Σωτήρη Τιτή κι αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα της ζωής του. Ένας συνταξιούχος καθηγητής, με αφορμή  ερωτήσεις του εγγονού του, θυμάται το διορισμό και την 1η εκπαιδευτική του χρονιά, στο Γυμνάσιο της Ραψάνης του Ολύμπου. Θυμάται τις χαρές και τις γκρίνιες, τη μικρή Οδύσσεια που περνούσε κάθε μέρα, καθ’ οδόν προς το καθήκον.

Για πληροφοριακό υλικό, φωτογραφίες και διαφημιστικό βίντεο στο facebook : ypokeimenikiennoiatouoraiou ενώ για επικοινωνία και συνεννόηση για προβολή σε σχολεία e-mail : ypokeimeniki.ennoia.tou.oraiou@gmail.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις