Γυρίσματα στη Λάρισα θα κάνει η τηλεοπτική εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις»

Δημοσιεύθηκε στις: 23 Νοεμβρίου 2012, 14:53

Το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου

Η εκπομπή “Ποδηλατοδράσεις” προβάλλεται κάθε Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στις 13:30.

Στόχος της εκπομπής είναι να αναδείξει την ποδηλατική κουλτούρα μέσα από όμορφες διαδρομές σε όλη την Ελλάδα και να παρουσιάσει έναν καλύτερο και πιο φιλικό τρόπο ζωής τόσο προς το περιβάλλον, όσο και προς τον άνθρωπο αφού αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό πράσινο μετακίνησης στον πλανήτη.

Για το λόγο αυτό και στα πλαίσια των γυρισμάτων σε όλη την Ελλάδα οι υπεύθυνοι της εκπομπής εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούν τη Λάρισα το διήμερο 24-25/11/2012 και να οργανώσουν διάφορες εκδηλώσεις με θέμα το ποδήλατο τις οποίες θα μαγνητοσκοπήσουν και θα προβάλλουν στο επόμενο επεισόδιο της εκπομπής.

Οι Ποδηλάτες Λάρισας συμμετέχουν σε όλες αυτές τις δράσεις που αναλυτικά έχουν ως εξής:

Σάββατο 24/11

Βιντεοσκόπηση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στα πλαίσια της δράσης της εκπομπής με τον τίτλο “Μάθε παιδί μου ποδήλατο”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους καθηγητές – εκπαιδευτές του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Λαρισαίων και της κ. Εύης Ευαγγέλου, υπεύθυνη της Ακαδημίας Ποδηλασίας του Αθλητισμού Οργανισμού του Δήμου, και με τη συμμετοχή των μαθητών αυτής.

Κυριακή 24/11/2012

Ποδηλατοβόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε διαδρομή που σχεδιάσαμε οι Ποδηλάτες Λάρισας που διέρχεται από τα ομορφότερα σημεία αυτής με τη συνδρομή της Τροχαίας Λάρισας και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Παράρτημα Λάρισας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους ενώ επισημαίνουμε πως οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους. Εκκίνηση και τερματισμός της βόλτας η κεντρική πλατεία. Ώρα εκκίνησης 10:30.

Παράλληλα, στην κεντρική πλατεία και για το χρονικό διάστημα που θα είναι σε εξέλιξη η ποδηλατοβόλτα θα συνεχίζονται οι δράσεις στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μάθε Παιδί μου Ποδήλατο».

Σε οριοθετημένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα αναπτυχθεί συγκεκριμένος υλικοτεχνικός εξοπλισμός δημιουργώντας ένα μικρό πάρκο εκμάθησης ποδηλάτου για μικρά παιδιά, υπο την καθοδήγηση και τις συμβουλές της πρωταθλήτριας ποδηλασίας 2012 και καθηγήτριας φυσικής αγωγής κ. Βασιλικής Λαζοπούλου.

Διαγωνισμοί

Με το πέρας της μιας ώρας και την επιστροφή των ποδηλατών στην πλατεία θα ξεκινήσουν μια σειρά από παιχνίδια και διαγωνισμοί για μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες. Στο τέλος των παιχνιδιών θα κληρωθούν δώρα για όλους του συμμετέχοντες.

Όλη η δράση θα κινηματογραφηθεί και θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε επεισόδιο της εκπομπής.

Διάρκεια Δράσης 10:30 – 14:00 περίπου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ