ΛΑΡΙΣΑ

Δεν τελείωσε το θέμα του χριστουγεννιάτικου χωριού, λέει η αντιπολίτευση

Για «περαιτέρω νόμιμες ενέργειες» επιφυλάσσεται η «Λαρισαίων Πόλις» καταγγέλλοντας για αλαζονεία και αυθαιρεσίες τη δημοτική αρχή.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: «την Τετάρτη 21/11/12 διεξήχθη το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο είχε τεθεί σαν θέμα η συζήτηση για το «Χριστουγεννιάτικο Χωρίο», θέμα το οποίο είχε ζητηθεί από τους Δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, της Δημοκρατικής Συνεργασίας και της παράταξης μας, με την  συγκέντρωση υπογραφών (είχε κατατεθεί την Δευτέρα 12/11/12).

Στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση για ένα θέμα που αναστάτωσε τη πόλη για πολλές μέρες και έχει δημιουργήσει σοβαρές αντιδράσεις και συζητήσεις, ο δήμαρχος επέλεξε να απουσιάζει. Το γεγονός αυτό το καταγγείλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και το καταγγέλλουμε και δημόσια. Καταγγείλαμε επίσης ως παράνομη την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την λήψη εν κρυπτώ της απόφασης για μια ανάθεση, η οποία όπως ειπώθηκε από πολλές πλευρές στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει οσμή σκανδάλου.

Στη επί της ουσίας συζήτηση πιστεύουμε ότι δεν υπήρξε κανένα σοβαρό επιχείρημα που να συνηγορεί στην θετική απόφαση που πήρε η πλειοψηφία στο τέλος και σε αυτό επικαλούμαστε την μαρτυρία όλων των φορέων που παρίσταντο στο συμβούλιο. Η παράταξη μας για άλλη μια φορά καταγγέλλει και δημόσια  την αλαζονεία και τις αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω νόμιμες ενέργειες στο θέμα του χριστουγεννιάτικου χωριού».

“ΑΚΥΡΗ” ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ… ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης αφήνει σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του προεδρείου σε ότι αφορά τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, θεωρώντας την «άκυρη»!

Συγκεκριμένα σημειώνει: «μετά το πρώτο θέμα το οποίο διήρκησε 4 ώρες και επειδή λόγω της κατάληψης στο δημαρχείο δεν είχαμε πάρει τις εισηγήσεις των θεμάτων  η παράταξη μας ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου το αυτονόητο και αυτό το οποίο λέει ο κανονισμός,  δηλαδή να αναβάλει τα άλλα θέματα για την Δευτέρα. Με έναν τελείως αλαζονικό τρόπο ο πρόεδρος αρνήθηκε με αποτέλεσμα να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά την αυθαιρεσία και την αλαζονεία και θεωρώντας  άκυρη την συνεδρίαση, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμη ενέργεια».

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις