ΚΟΣΜΟΣ

«Θα μας πείτε πόσα σας πληρώνει η HTC», απαιτεί η Samsung από την Apple

H Apple θα πρέπει να αποκαλύψει παρουσία δικαστή στην Samsung τους όρους της δεκαετούς συμφωνίας που έκλεισε με την HTC στις ΗΠΑ. Κι αυτό καθώς, το αρμόδιο δικαστήριο έκρινε πως αποτελεί στοιχείο που δεν πρέπει να αποκρύπτεται από τον Κορεάτη κατασκευαστή, o οποίος ετοιμάζεται να πολεμήσει στην αίθουσα δικαστηρίου στις ΗΠΑ στις 6 Δεκεμβρίου για να μην απαγορευτεί η κυκλοφορία αρκετών smartphone και tablet του, όπως απαιτεί η Apple.

Apple και HTC ανακοίνωσαν στις αρχές Νοεμβρίου 2012 το τέλος των εχθροπραξιών τους. Με μια διεθνή συμφωνία που περιλαμβάνει την παραχώρηση αδειών χρήσης των κατοχυρωμένων τεχνολογιών της Apple σε smartphone του κατασκευαστή από την Ταϊβάν, οι δύο κατασκευαστές δεν θα βρεθούν ξανά στα δικαστήρια, τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια, περίοδο ισχύος της ανακωχής. «Μπορούμε τώρα να ασχοληθούμε με την καινοτομία», είπε ο Τιμ Κουκ, που βρίσκεται στην κεφαλή της Apple.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί. Έφτασε όμως στα αυτιά ενός αναλυτή που καλύπτει ό,τι κάνει η Apple από πηγές προσκείμενες στην εταιρεία πως η HTC θα πληρώνει από 6 έως και 8 δολάρια ανά smartphone με Android που πουλάει. Αυτή η εκτίμηση έφτασε επίσης στην Samsung, και συγκεκριμένα στον Shin Jong-kyun, επικεφαλής του τμήματος Mobile στην εταιρεία, ο οποίος δήλωσε με έμφαση ότι «μπορεί να είναι αλήθεια ότι η HTC ίσως θα καταβάλλει 300 δισεκατομμύρια γουάν (216,93 εκατομμύρια ευρώ) στην Apple, εμείς όμως δεν σκοπεύουμε καν να διαπραγματευτούμε».

Εντούτοις, το αίτημα για την αποκάλυψη των όρων της συμφωνίας δείχνει ότι η Samsung ίσως προτιμά να καταβάλλει άδειες στην Apple, παρά να ρισκάρει την απαγόρευση της κυκλοφορίας των προϊόντων της στην αγορά των ΗΠΑ, γράφει η Wall Street Journal. Τέλος, αναφέρεται πως η HTC ενίσταται στο αίτημα της Samsung, αφού θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν γνωστοί οι όροι σε ανταγωνιστή της.

in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις