ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Να μη «βαλτώσει» η Κάρλα»

Δήλωση του Κώστα Πουλάκη σχετικά με τον κίνδυνο απένταξης του έργου

Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του ΤΕΕ Μαγνησίας σχετικά με τον κίνδυνο να παγώσει και να απενταχθεί από την κοινοτική χρηματοδότηση το έργο της ανασύστασης της Κάρλας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η ανασύσταση της Κάρλας εξακολουθεί να περνάει από “σαράντα κύματα”. Η κυβερνητική απόφαση – στο πλαίσιο της κατάργησης οργανισμών ελέω Μνημονίων – να καταργηθεί ο Φορέας Διαχείρισής της, αλλά και το πάγωμα των εργολαβιών καθιστούν περισσότερο από ορατό τον κίνδυνο αυτό το σπουδαίο για την περιοχή μας περιβαλλοντικό έργο να “βαλτώσει” και τελικά να καταλήξει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, σε μία νεκρή εστία μόλυνσης.

Η περίπτωση της Κάρλας, ενός έργου του οποίου η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από κοινοτικούς πόρους ως το 2015, είναι μία ακόμα τρανταχτή απόδειξη του ότι στην πραγματικότητα η ισοπεδωτική κυβερνητική πολιτική με τις περικοπές δαπανών και τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την εξοικονόμηση δαπανών και την εξυπηρέτηση του χρέους.

Αντίθετα, το πάγωμα και η απένταξη του έργου από το ΠΑΑ “Μπαλτατζής” όχι μόνο θα στερήσει την περιοχή από μία σημαντική περιβαλλοντική ανάσα, αλλά επιπλέον θα επιβαρύνει το Δημόσιο με 200 εκ. ευρώ.

Θεωρούμε ότι – σε διάλογο πάντα με την τοπική κοινωνία – πρέπει να ληφθεί κάθε δυνατή πρωτοβουλία για να διασφαλίσουμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του, ώστε να επιτελέσει την αποστολή του.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις