ΚΟΣΜΟΣ

Με παραίτηση απειλούν και οι δήμαρχοι της Ιταλίας

Διαφωνούν με τις περικοπές στη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης που προωθεί ο Μόντι

Στο Μιλάνο διαδήλωσαν χίλιοι δήμαρχοι και επικεφαλής κοινοτήτων από όλη την Ιταλία εναντίον των περικοπών στη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης που φέρνει η κυβέρνηση Μόντι με τον προϋπολογισμό στο πλαίσιο του ιταλικού «Συμφώνου Σταθερότητας».

Οι δήμαρχοι απειλούν με παραίτηση εάν δεν αποσυρθεί το «Σύμφωνο Ηλιθιότητας», όπως το χαρακτηρίζουν, δίνοντας «διορία» μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, οπότε και γίνεται η τελική ανάγνωση του προϋπολογισμού στη Γερουσία.

Παρόντες στο συλλαλητήριο μπροστά από την Σκάλα του Μιλάνου ήταν, όπως μεταδίδει το Reuters, τοπικοί αξιωματούχοι από όλο το πολιτικό φάσμα και από μικρές και μεγάλες περιφέρειες -ανάμεσά τους ο κεντροδεξιός δήμαρχος της Ρώμης και οι κεντροαριστεροί δήμαρχοι του Μιλάνου και του Τορίνο.

Οι συγκεντρωθέντες αναλογούν περίπου στο ένα όγδοο των επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την ιταλική επικράτεια. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ένωσης δήμων και κοινοτήτων Γκρατσιάνο Ντελρίο, εάν δεν αποσυρθούν οι προβλέψεις για περικοπή των κονδυλίων, οι δήμαρχοι θα παραιτηθούν μαζικά.

Η κίνηση εκτιμάται ότι θα είχε περισσότερο συμβολική σημασία και θα επηρέαζε ελάχιστα την εφαρμογή της πολιτικής της κεντρικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται τέλος ότι αρκετά σχολεία αυτήν την εβδομάδα βρίσκονται υπό κατάληψη ως διαμαρτυρία για τις περικοπές δαπανών.

(in.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις