ΛΑΡΙΣΑ

“Φωνάζει” ο Αγοραστός για τα έργα στην Κάρλα

Την ανάγκη για συνέχιση όλων των εργολαβιών στη λίμνη Κάρλα έθεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλογιάννη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα, ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο.

«Το έργο της επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας έχει κυρίως περιβαλλοντικό χαρακτήρα και είναι το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα στην περιοχή των Βαλκανίων. Με το έργο αυτό, που έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 65 με 70%,  πρόκειται να αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα των Π.Ε Λάρισας & Μαγνησίας, όπως η προστασία από πλημμύρες & η ρύπανση του Παγασητικού,  η υφαλμύρωση των υπόγειων υδροφορέων της ευρύτερης περιοχής, η άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων, που σήμερα αρδεύονται πλημμελώς, ενώ ταυτόχρονα θα αποκατασταθεί μερικώς το προϋπάρχον οικοσύστημα της Κάρλας και θα διασφαλισθεί στο μέλλον η “αειφορεία” στην διαχείριση των εδαφικών και υδατικών πόρων. Εμείς επιδιώκουμε να συνεχιστούν τα έργα που εκκρεμούν», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός

Ο περιφερειάρχης εξασφάλισε τις υπογραφές των αναπληρωτών υπουργών για τη συμπληρωματική χρηματοδότηση των έργων από Εθνικούς Πόρους, πέραν της εξασφαλισμένης κοινοτικής χρηματοδότησης, ενώ υπεγράφη και η παράταση της θητείας της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Επαναδημιουργίας Λίμνης Κάρλας (ΕΥΔΕ), η οποία επιβλέπει τα έργα τόσο στη λίμνη όσο και στον Περιφερειακό του Βόλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για τη χώρα, με συντονισμένη προσπάθεια και συνεννόηση με όλους του φορείς, πραγματοποιούμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συνεχιστούν οι εργολαβίες και να μην χαθούν τα περίπου 200 εκατ. ευρώ Κοινοτικών Πόρων τα οποία θα κληθεί η χώρα μας να επιστρέψει στην Ε.Ε. αν το έργο απενταχθεί. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με συντονισμένη προσπάθεια, συνεχίσεις πιέσεις, παραστάσεις, συναντήσεις και επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ώστε να ξεμπλοκάρει το έργο και να αποδοθεί στο κοινωνικό σύνολο, προς όφελος και της εθνικής και αγροτικής οικονομίας. Παρότι τα έργα αυτά δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της αιρετής Περιφέρειας, μέσα από τις συσκέψεις που έχουμε πραγματοποιήσει και τη συνεργασία με όλους του φορείς, εκπέμπουμε ένα μήνυμα αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας».

Να σημειωθεί ότι χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου μετέβησαν στη λίμνη αλλά και στα αντλιοστάσια, που κατευθύνουν το νερό στην Κάρλα, για να ενημερωθούν για τη στάθμη των υδάτων, μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις και τον κίνδυνο πλημμυρών, που εγκυμονεί η μη ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή.

ΜΕ ΚΑΛΛΟΓΙΑΝΝΗ

Για το ζήτημα της συνέχισης των έργων στην Κάρλα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε συνάντηση σήμερα στην Αθήνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλογιάννη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις