ΚΟΣΜΟΣ

Δυο γαλοπούλες τη γλιτώνουν αλλά 45 εκατομμύρια πτηνά θα σφαγιαστούν

Θα καταναλωθούν απόψε στις ΗΠΑ για τη γιορτή των ευχαριστιών

Η επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα μπορεί ακόμη να μην δημιουργεί τις ίδιες αισιόδοξες προσδοκίες όπως το 2008, ωστόσο, αποδεικνύεται άκρως θετική για δύο τυχερές γαλοπούλες που θα επιζήσουν της γιορτής των Ευχαριστιών.

Βέβαια, τα δύο τυχερά πτηνά, στα οποία θα δώσει χάρη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα περίπου 45 εκατομμύρια που υπολογίζεται ότι θα καταναλωθούν το βράδυ της γιορτής των Ευχαριστιών (Thanksgiving).

Η γιορτή έχει τις ρίζες της στα πρώτα χρόνια του αποικισμού της ηπείρου όταν οι Ευρωπαίοι συνήθιζαν να συγκεντρώνονται για να ευχαριστήσουν τον Θεό γα την άφθονη σοδειά τους, αλλά και τη βοήθεια που έπαιρναν από τους Ινδιάνους, μάλλον με μία δόση τύψεων για την γενοκτονία στην οποία είχαν επιδοθεί απέναντι στους αυτόχθονες κατοίκους της περιοχής.

Το έθιμο ξεκίνησε επί προεδρίας του Τζον Κένεντυ και έκτοτε οι αμερικάνοι πρόεδροι απονέμουν χάρη σε μία ή δύο γαλοπούλες κάθε χρόνο την παραμονή των Ευχαριστιών.

Ο «Κόμπλερ» και ο «Γκόμπλερ» την… γλίτωσαν φθηνά και θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους στους κήπους του Μάουντ Βέρνον, την ιστορική κατοικία του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ, Τζόρτζ Ουάσινγκτον.

Πάντως η οργάνωση Peta που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων κάλεσε τον Ομπάμα να μην υποκύψει σε αυτό το «ξεπερασμένο» έθιμο που, όπως λέει, συμβολίζει τη σφαγή χιλιάδων “γλυκύτατων και έξυπνων» πτηνών.

Η οργάνωση αυτή μάχεται ώστε κάποια μέρα οι Αμερικάνοι να τιμήσουν τη γιορτή των Ευχαριστιών με χορτοφαγία, κάτι που στην παρούσα φάση φαντάζει απίθανο.

Κάτι σαν το Πάσχα χωρίς αρνί δηλαδή …

(iefimerida.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις