ΛΑΡΙΣΑ

Στο πλευρό των δημοτικών υπαλλήλων οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Διαβάστε τι επισημαίνουν στο ψήφισμά τους

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (Π.Γ.Ν.Λ.)  στο Δ.Σ της 20/11/2012 ομόφωνα συμπαρίσταται στις αγωνιστικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους εργαζόμενους στο Δήμο Λαρισαίων, για την ένταξη του πρώτου κύματος υπαλλήλων στο καθεστώς διαθεσιμότητας, που οδηγούν σε απολύσεις.

Τα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκαν στη Βουλή χτυπούν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τους οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα. Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ προχωράνε συνεχώς σε βάρβαρα για το λαό μέτρα.

Ελάχιστοι παράγραφοι του πολυνομοσχεδίου αρκούν για να ανατρέψουν τη ζωή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και να μας οδηγήσουν για μια ζωή χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρέπεια, να υποβαθμίσουν παραπέρα τις προσφερόμενες στο λαό κοινωνικές υπηρεσίες, να διευκολύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις των «φιλέτων» του δημοσίου.

Με το πολυνομοσχέδιο προωθούν πάνω από 30.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015.

Με μετατάξεις οδηγούν σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας- όλο το πλεονάζον προσωπικό του δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, μετά την αξιολόγηση και την κατάργηση των οργανικών θέσεων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ για να μην περάσει καμία απόλυση, ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ. Καλούμε φορείς- σωματεία- συλλογικότητες, όλοι μαζί μια φωνή μια γροθιά να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το τερατούργημα και να ακυρώσουμε στην πράξη την επιδίωξη  της συγκυβέρνησης να στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και στη φτώχια.

Να παλέψουμε με σκοπό να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, ωθεί τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στην πλήρη εξαθλίωση.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις