ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κινδυνεύει με καταστροφή η Αργώ!

Το ιστορικό σκάφος παραμένει εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες

Εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, είναι εδώ και 10 μήνες το ιστορικό σκάφος της Αργούς, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται και σήμερα, να προβάλει πιο πολύ από ποτέ η ανάγκη κατασκευής στεγασμένου μουσείου, που θα στεγάσει το ιστορικό σκάφος, που ο Βόλος και η περιοχή, θέλουμε να παρουσιάσουμε ως «τουριστική ατραξιόν» και σύμβολο της πόλης.

Όπως είναι γνωστό, η Αργώ έπεσε στη θάλασσα, τον Ιανουάριο του 2012, ωστόσο, όσοι γνωρίζουν, αναφέρουν ότι τα ξύλα από τα οποία κατασκευάστηκε, δεν είναι ειδικά για ν’ αντέχουν στη θάλασσα (όπως κατασκευάζονται σήμερα οι βάρκες και τα καΐκια), παρά πεύκο, με αποτέλεσμα, η επί 11 μήνες παραμονής της στο νερό, να έχει αποτέλεσμα να χαλαρώσουν τα ξύλα και να μειώνεται δραστικά ο χρόνος ζωής του σκάφους, που ούτως ή άλλως είναι μικρός (περίπου 25 χρόνια).

Άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με το σκάφος, τονίζουν ότι ο ναυπηγός που κατασκεύασε την Αργώ, παρέδωσε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου εγχειρίδιο, που προβλέπει το ακριβές διάστημα που πρέπει να μένει το σκάφος στη θάλασσα.

Τονίζει δε, ότι στη συνέχεια πρέπει να γίνεται ανέλκυσή του και τοποθέτηση σε προστατευμένο μέρος, για να μην εκτίθεται στις καιρικές συνθήκες και να γίνεται η προβλεπόμενη συντήρηση που απαιτείται.

Σημειώνεται ότι το προσωρινό υπόστεγο που φιλοξενεί την Αργώ, στο εμπορικό λιμάνι του ΟΛΒ, στο χώρο πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων, δεν καλύπτει πλήρως το σκάφος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα σημεία που βρίσκονται εκτός υποστέγου, από τις καιρικές συνθήκες.

Συνεπώς, η Δημοτική Αρχή Βόλου, πρέπει να ανελκύσει την Αργώ από τη θάλασσα και να γίνει η απαραίτητη συντήρηση, καθώς ήδη έχει περιορισμένο χρόνο ζωής και αποτελεί, πλέον το σύμβολο της πόλης της Βόλου και της Μαγνησίας.

Τέλος, ο Δήμος πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να στεγάσει την Αργώ σε στεγασμένο μουσείο, ώστε να την καμαρώνουν όχι μόνο οι επισκέπτες, αλλά και οι κάτοικοι της Μαγνησίας.

(magnesianews.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις