ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση για τις εργατικές ανάγκες σε κατοικία

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας, διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, στις 6 μ.μ, στην αίθουσα του ΕΚΝΛ (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), με θέμα:

«Οι εργατικές-λαϊκές ανάγκες σε κατοικία και άλλα έργα υποδομής, επείγουσα ανάγκη και συμβολή στον περιορισμό της ανεργίας στον κλάδο των κατασκευών»

Στην εκδήλωση θα γίνουν εισηγήσεις από τον πρόεδρο του ΕΚΝΛ, Τάσο Τσιαπλέ, του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας, Γιάννη Μπλέκο, τον αντιπρόεδρο του ΕΚΝΛ, Θανάση Βάιο και τον σεισμολόγο Σταύρο Τάσσο.

Στη συνέχεια θα υπάρχει δυνατότητα παρεμβάσεων από επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς φορείς και από άλλους συμμετέχοντες.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, «είναι γνωστό σε όλους ότι η καπιταλιστική οικονομική κρίση έχει φέρει δραματικές συνέπειες στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους στον ευρύτερο κατασκευαστικό κλάδο, που αντιμετωπίζουν την παρατεταμένη ανεργία και τη φτώχεια, αφού τόσο η ιδιωτική κατοικία, όσο και τα δημόσια έργα έχουν μειωθεί κατακόρυφα ή έχουν σταματήσει.

Ταυτόχρονα μια σειρά εργατικές-λαϊκές ανάγκες (λαϊκής στέγης, σε υποδομές υγείας-πρόνοιας, εκπαίδευσης, στέγασης φοιτητών, άθλησης, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, κλπ), δεν καλύπτονται γιατί έχουν μετατραπεί σε ακριβό εμπόρευμα και η πλειοψηφία του λαού δεν μπορεί να τις ικανοποιήσει.

Με την εκδήλωση-συζήτηση αυτή, θέλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της ανεργίας συνδεδεμένο με τις σύγχρονες εργατικές-λαϊκές ανάγκες και την αντιμετώπισή της ως πρόβλημα που δεν απασχολεί μόνο τον κλάδο των κατασκευών, αλλά και τα στρώματα των αυτοαπασχολούμενων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κατασκευών. Την ανάγκη ανάπτυξη πάλης για την ανακούφιση των ανέργων.

Να δώσουμε την πρόταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το χώρο των κατασκευών, για έργα που να βελτιώνουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων για ασφαλή και φθηνή κατοικία. Την πρότασή μας, για δημιουργία ενιαίου δημόσιου κατασκευαστικού φορέα, που είναι συνδεδεμένη με ρήξη με τις σημερινές πολιτικές, απαιτεί άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα έχει τις λαϊκές ανάγκες και όχι την ανάγκη της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις