ΑΡΘΡΑ

Δεν μας κοροϊδεύουν, μας δείχνουν το δρόμο προς την έξοδο …

Η κατάσταση σχετικά με τον χρόνο καταβολής της περιβόητης δόσης των «τουλάχιστο 31,5 δισ. ευρώ» βρίσκεται στην αμήχανη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση μιας ακόμα άκαρπης συνεδρίασης του οργάνου τα ξημερώματα της Τετάρτης : «Δεν γνωρίζω πότε θα εκταμιευθεί η δόση»!

Από την καταστροφική βραδιά της υπερψήφισης των μέτρων που θα βουτήξουν τους Έλληνες στην μεγαλύτερη φτώχεια από την εποχή της κατοχής, η συμμορία των πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογραφικών υφισταμένων των παγκόσμιων και ευρωπαϊκών κονκλαβίων που κυβερνούν τη χώρα εδώ και μία τριετία, μας πιπίλιζαν τ’ αυτιά ότι τα 153 «ναι» θα οδηγούσαν τη χώρα στην ανάκαμψη.

Οι ίδιοι οι διάφοροι Γιουνκέρ, Μέρκελ, Σόιμπλε, Μπαρόζο, Ρομπάι και Λαγκάρντ, από την ίδια βραδιά και μέχρι σήμερα τα ξημερώματα επέμειναν ότι η Ελλάδα έχει κάνει ότι της ζητήθηκε, ότι έχει αποδείξει τη βούλησή της να μείνει εντός της Ευρωζώνης, ότι πια δεν υπάρχουν οι καθυστερήσεις του πρόσφατου παρελθόντος …

Τώρα λέει καθυστερούν να συμφωνήσουν για την εκταμίευση των χρημάτων, επειδή υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας για τον τρόπο με τον οποίο το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο!

Μας λένε, με άλλα λόγια, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού τα προηγούμενα χρόνια πήγαν χαμένες κι ότι αυτά που επιτεύχθηκαν μέχρι σήμερα, απλά εξασφάλισαν την επιστροφή των δανείων στους πιστωτές μας…

Είναι αλήθεια ότι ακόμα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και κατά της επιστροφής στη δραχμή, αν και το σχετικό ποσοστό παρουσιάζει τάσεις συρρίκνωσης.

Μόνο που, λογικά, ο Έλληνας θέλει να μείνει σε μια Ευρώπη ενωμένη, με αλληλεγγύη, αυτό που οι αριστεροί λένε «Ευρώπη των λαών» κι όχι σε μια Ευρώπη που αρχικά καθυστέρησε μέχρι να γίνουν οι εκλογές στις ΗΠΑ και πλέον φαίνεται ότι προτάσσει την κωλυσιεργία μέχρι τις γερμανικές εκλογές … τον Σεπτέμβριο του 2013!

Όσοι από εσάς αισθανθήκατε ότι η Ευρώπη σας κοροϊδεύει μαθαίνοντας τη νέα μη απόφαση του Eurogroup ξυπνώντας σήμερα το πρωί, δικαιούστε επίσης να σκεφτείτε ότι όλο αυτό μπορεί και να είναι απλά το … σπρώξιμο των δήθεν φιλελλήνων Ευρωπαίων προς την έξοδο.

Αν αυτοί δεν μας θέλουν μία φορά, εμείς δεν τους θέλουμε δέκα!

Μόνο που για να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να απειλήσουμε με σκληρά αντίμετρα – απάντηση στην ανθελληνική στάση των Ευρωπαίων, απαιτείται στιβαρή, αποφασισμένη και με το σύνολο του λαού στο πλάι της κυβέρνηση.

Και τέτοια, δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα …

Μενέλαος Κατσαμπέλας 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις