ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αναβαθμίζεται η δημοτική αγορά στο Μουζάκι

Την αναβάθμιση της περιοχής της Δημοτικής Αγοράς Μουζακίου φέρνει η έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για υπογραφή σύμβασης κατασκευής του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Οικολογική και περιβαλλοντική αναβάθμιση περιοχής Δημοτικής Αγοράς Μουζακίου» προϋπολογισμού 292.000 €.

«Το έργο αυτό αφορά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής με τη δημιουργία μιας ζώνης ήπιας κυκλοφορίας στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας και με συγκοινωνιακές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Με την ολοκλήρωση του έργου η περιοχή της Δημοτικής Αγοράς καθίσταται ελκυστική και πιο ανθρώπινη για τους πολίτες». Δήλωσε ο κ. Αγοραστός:

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Μουζακίου. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 171.975,37 ευρώ και μετά την έγκριση αυτή, ξεκινάνε από το Δήμο οι διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου. Η ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. έγινε τον Μάρτιο 2012 .

Το έργο αφορά στην οικολογική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής αγοράς Μουζακίου με παρεμβάσεις που σχετίζονται με:

1.Την προστασία του περιβάλλοντος με την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και τον εμπλουτισμό των υφιστάμενων με νέα φυτά

2.Τη μείωση της θερμοκρασίας της περιοχής με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την χρησιμοποίηση ψυχρών υλικών επιστρώσεων

3.Τη βελτίωση της λειτουργικότητας και προσβασιμότητας των κοινοχρήστων χώρων, για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των δημοτών και κυρίως των παιδιών και των ΑΜΕΑ.

4.Τη διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων και την παρεμπόδιση παράνομης στάθμευσης σ’ αυτούς

5.Τη βελτίωση της αισθητικής του δημόσιου χώρου της περιοχής

6.Τη δημιουργία ενός αισθητικά αναβαθμισμένου χώρου, πόλο έλξης κατοίκων και διερχομένων.

7. Την εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών φωτιστικών εξελιγμένης τεχνολογίας, για εξοικονόμηση ενέργειας.

Αποτελέσματα της διαμόρφωσης αυτής είναι η προστασία και ο εμπλουτισμός του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και η ποιοτική αναβάθμιση του δομημένου χώρου και η ποιοτική αύξηση του ελεύθερου χώρου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις