ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Προληπτικές δράσεις για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Πρωτοβουλία των Ενεργών Πολιτών Λάρισας σε συνεργασία με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Με κεντρικό ζητούμενο να μη γίνει νόσος το δυσφορικό συναίσθημα που όλοι ζούμε τα τρία τελευταία χρόνια, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης και αφύπνισης του κόσμου σχετικά με τις επιπτώσεις της κατάθλιψης λόγω της κρίσης.

Η νέα αυτή δράση των Ενεργών Πολιτών υλοποιείται με τη συνεργασία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και των ψυχολόγων της κλινικής, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρωί της Τρίτης.

Η δράση αφορά στην ενημέρωση των πολιτών, μέσω αφισοκόλλησης και διανομής σχετικών ενημερωτικών φυλλαδίων, ώστε να γίνουν γνωστές οι ευκαιρίες που έχουν οι πολίτες να δεχτούν βοήθεια.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Οδυσσέα Μουζά, «δεν θα μπορούσαμε να μην αποδεχθούμε την πρόσκληση των Ενεργών Πολιτών Λάρισας και να αρνηθούμε αυτή την αποτελεσματική επαφή με την κοινότητα, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνάμε».

Όπως τόνισε η ψυχολόγος της κλινικής, εκπροσωπώντας το σύνολο των συναδέλφων της, Γιάννα Τσιούρη, «είναι σημαντική αυτή η πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών, για μια σειρά δράσεων με χαρακτήρα πρόληψης και οι ψυχολόγοι του νοσοκομείου είναι διαθέσιμοι».

Η ψυχολογική υποστήριξη δίνεται είτε ατομικά είτε μέσω ομάδων αλληλοβοήθειας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τον τηλεφωνικό αριθμό 2413501057 του γραφείου υποστήριξης της ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Τέλος, σύμφωνα με το μέλος των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, επίσης ψυχολόγου, Ασημίνας Ερκετζίκη, λειτουργούν επιπλέον οι τηλεφωνικές γραμμές του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης 197 και 1107 για παιδιά, οι οποίες και λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Ρεπορτάζ και φωτογραφία : Μενέλαος Κατσαμπέλας για την onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις