ΛΑΡΙΣΑ

Με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης συναντήθηκε το Σωματείο Εξ. Φρουράς Φυλακών Λάρσας

Το  Σωματείο της Εξωτερικής Φρουράς Φυλακών Λάρισας, κατόπιν  αιτήματος του, πραγματοποίησε συνάντηση χθες Δευτέρα με τον Υφυπουργό  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Καραγκούνη Κων/νο.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο γραφείο του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  κ. Καραγκούνη Κων/νου και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τη θετική διάθεση και των δύο πλευρών, για την αντιμετώπιση και επίλυση  προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Εξωτ. Φρουροί Λάρισας αλλά και ενημέρωσης από πλευράς Υπουργείου για μία σειρά θεμάτων που αφορούν το σύνολο του κλάδου τους.

Το Σωματείο  συναντήθηκε επίσης, με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου κ. Σκανδάμη Μαρίνο και τον  νέο Διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης (Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.) κ. Καράκο Ευάγγελο.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο των Εξωτ. Φρουρών συμμετείχαν στη συνάντηση, ο Πρόεδρος κ. Απρίλης Ευστάθιος και ο Ταμίας κ. Καλαμπάκας Θωμάς.

Τα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν στη συνάντηση των Εξ. Φρουρών με τον κ. Υφυπουργό και τους άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, κ. Γ. Γραμματέα και Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ  αφορούσαν:

Την κατάθεση από πλευράς Σωματείου ενημερωτικού υπομνήματος για τον τρόπο υπηρεσιακής λειτουργίας της Εξωτ. Φρουράς Λάρισας και ανάλυση του συνολικού έργου που επιτελεί.

Ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου σχετικά με τα τρέχοντα θέματα που θα απασχολήσουν τον κλάδο μας και βρίσκονται σε άρθρα του υπό άμεσης κατάθεσης νομοσχεδίου «περί ναρκωτικών και άλλες διατάξεις».

Επανεκτίμηση και αύξηση για το Γ΄ τρίμηνο του 2012 των θέσεων της νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας που θα προβλεφθούν για την Εξωτ. Φρουρά του Κ.Κ. Λάρισας, καθώς και ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου για τον σχεδιασμό του νέου τρόπου που θα ισχύσει για την πληρωμή  των νυχτερινών – εξαιρέσιμων που θα πραγματοποιηθούν για το διάστημα ΟΚΤ –ΔΕΚ  2012.

Την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει τις θέσεις εργασίας και τον τρόπο καταβολής των δεδουλευμένων για το επτάμηνο ΙΑΝ- ΙΟΥΛ. του 2012.

Το ζήτημα της νοσηλείας- φρούρησης, από άντρες της Εξωτ. Φρουράς Λάρισας, κρατουμένων άλλων όμορων Κ. Κράτησης και κυρίως τις προϋποθέσεις και τους κανόνες που διέπουν τέτοιου είδους μεταγωγές.

Ενίσχυση της  Εξωτ. Φρουράς Λάρισας με επιπλέον προσωπικό, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών και αποτροπή τυχόν αποσπάσεων στα νέα Κ. Κράτησης.

Μεταφορά του Ειδικού θαλάμου νοσηλείας κράτησης των ασθενών κρατουμένων, που βρίσκεται στην Ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, σε άλλη κλινική του Π.Π.Γ.Ν.Λ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις