ΛΑΡΙΣΑ

Λαρισινές επιχειρήσεις σε διεθνή έκθεση στο Ντουμπάι

To Επιμελητήριο Λάρισας, στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας για προβολή και προώθηση των εξαγώγιμων προϊόντων και υπηρεσιών της περιοχής μας , συνεχίζει το έργο του, έχοντας συντονίσει την εκθεσιακή παρουσία  6 τοπικών εταιρειών του κλάδου των δομικών υλικών και κατασκευών στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση του κλάδου, τη BIG 5 SHOW που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από 5-8 Νοεμβρίου.

Η  διεθνής έκθεση έλαβε χώρα για 33η χρονιά στο εκθεσιακό κέντρο Dubai World Trade Center εκθεσιακής επιφάνειας περίπου 43.000 τ.μ., με πάνω από 2.500 εκθέτες από 130 και πλέον χώρες και με το σύνολο των εμπορικών επισκεπτών να ξεπερνάει τα 35.000 άτομα.

Για το 2012, η διοργάνωση συνέχισε να εστιάζει στα προϊόντα καινοτομίας αλλά και στα αγνωρισμένα, ποιοτικά προιόντα και υπηρεσίες όπως και στην πράσινη τεχνολογία και παράλληλα διευκόλυνε τους διεθνείς εκθέτες να αντιληφθούν τις εμπορικές πρακτικές στα ΗΑΕ, μέσω σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η έκθεση συγκεντρώνει και προβάλλει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα των κατασκευών. Ειδικότερα προβάλλονται :

Δομικά υλικά (δόμηση, μόνωση, οδοποιία, κατασκευές),ηλεκτρολογικό υλικό, κλιματισμός, εξοπλισμός αεροδρομίων, καλώδια, ηλεκτρικά μηχανήματα, τεχνολογία υδάτων & περιβάλλοντος (πισίνες, σιντριβάνια, προστασία περιβάλλοντος, είδη ύδρευσης, άρδευσης), τεχνολογία κλιματισμού (ψύξη – θέρμανση) κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, συστήματα καθαρισμού και συντήρησης, προϊόντα μεταλλουργίας και υαλουργίας, μπάνια, κεραμικά, μάρμαρα υλικά επεξεργασίας μαρμάρων και προϊόντα ξύλου (πόρτες – κουφώματα – πατώματα, ειδικές κατασκευές κ.λ.π)

H Έκθεση αρχικά κάλυπτε 5 κλάδους, όπως δηλώνει και ο τίτλος της, δηλαδή οικοδομές – κατασκευές, ύδρευση, περιβάλλον, ψύξη, κλιματισμός, καθαρισμός, συντήρηση, γυαλί και μέταλλο, τα τελευταία πάντως χρόνια , όπως και εφέτος- η έκθεση καλύπτει ουσιαστικά 8 κλάδους, μια και ο κλάδος της κατασκευής περιλαμβάνει και τις κατηγορίες ειδών μπάνιου, κεραμικών και πετρωμάτων – μαρμάρων. Από το 2008 έχει προστεθεί και 9ος κλάδος το PMV section που παρουσιάζονται τα βαριά μηχανήματα.

Παρόλα αυτά ο αρχικός τίτλος, The BIG 5 SHOW, διατηρείται κυρίως σαν λογότυπο, μια και έτσι είναι γνωστή η έκθεση σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι επιχειρήσεις – μέλη μας που συμμετείχαν στη φετεινή διοργάνωση είναι οι κάτωθι:

ΓΚΑΓΚΟΥ ΑΦΟΙ ΟΕ HELLAS STONES ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΠΕΤΡΩΝ

 

ALFA WOOD ΑΕΒΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΜΕΛΑΜΙΝΕΣ, ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΚΑΠΛΑΜAΔΕΣ

 

ΜΠΕΜΠΗΣ Α. – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Ν. ΟΕ

ABC ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΟΕ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΠΙΒΛΕΨΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΚΤΙΡΙΩΝ

 

ΓΚΑΓΚΟΣ Κ. & Ε.ΟΕ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΠΙΒΛΕΨΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

 

VIOLAC ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΕΡΝΙΚΙΩΝ
ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Οι επιχειρήσεις έμειναν ικανοποιημένες από τις επαφές που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ενδεικτικά δε αναφέρουμε ότι κάποιες συνήψαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν οι Διοικητικοί Σύμβουλοι του Επιμελητηρίου κ. Φαίδων Ζαμπούρας, ο οποίος διατελεί και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών , Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας, και ο κ. Αναστάσιος Ψύρρας, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τιρνάβου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις