ΛΑΡΙΣΑ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και σε Αγιά, Φάρσαλα, Ελασσόνα και Τύρναβο από την αντιπεριφέρεια

Σύσκεψη με κοινό στόχο της ενίσχυση της κινητικότητας στην αγορά και κατ΄ επέκταση την ενίσχυση του εμπορικού κόσμου και της τοπικής οικονομίας και παράλληλα  την ψυχαγωγία των πολιτών και δει των μικρών παιδιών, που είναι άλλωστε και οι πρωταγωνιστές των γιορτών, πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου.

H σύσκεψη έγινε με τους δημάρχους Αγιάς Αντ. Γκουντάρα,  Τυρνάβου Νικ. Μαλάκο,  Ελασσόνας Γ. Πασχόπουλο, τους Αντιδημάρχους Φαρσάλων Στ. Πουλαράκη και Δ. Μπαμπανίκο, τον Αντιδήμαρχο Τεμπών Δ. Τσέτσιλα, τον κ. Γ. Στατήρη από τον Δήμο Κιλελέρ, τον αντιπρόεδρο και το μέλος του Δ.Σ.  του  Επιμελητηρίου  Λάρισας Δημ. Αδάμ και Νικ. Ντάγκα, τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του  Οργανισμού  Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Τυρνάβου  Απόστ. Γκανάτσιο και  Αγλαϊα Εξάρχου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γρηγ. Παπαχαραλάμπους  καθώς και τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων των παραπάνω περιοχών κ. Αν. Ψύρρα από Τύρναβο, Δημ. Γακόπουλο από Φάρσαλα, Άννα Γάτσα από Ελασσόνα και  Στεφ. Γάλλο από Αγιά.

Βούληση  της Αντιπεριφέρειας Λάρισας είναι η ενίσχυση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσουν για τα Χριστούγεννα οι  δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας σε συνεργασία  με τους εμπορικούς συλλόγους των περιοχών τους, ώστε αυτές να δώσουν το έναυσμα για την αναστροφή του αρνητικής ψυχολογίας που επικρατεί στο σύνολο της κοινωνίας.

Ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας, που επιδιώκουμε να έχουμε με τους δήμους και όλους τους φορείς, μιας συνεργασίας που κρίνεται απαραίτητη ακόμη περισσότερο τώρα, που διανύουμε μία τραγική οικονομική συγκυρία. Οι γιορτές των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς είναι πολύ σημαντικές και γι΄ αυτό, σε συνεργασία με τους δήμους της Π.Ε. Λάρισας που διαθέτουν εμπορική αγορά αλλά και τους ίδιους τους εμπόρους των περιοχών αυτών, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον και να μεταφέρουμε μηνύματα χαράς κι αισιοδοξίας. Γνωρίζουμε ότι οι Δήμοι ετοιμάζουν τις δικές τους εκδηλώσεις και θέλουμε κι εμείς από την πλευρά μας να συμβάλλουμε όσο μπορούμε. Συνεπώς, οι εκδηλώσεις αυτές είναι ενωτικές και όχι ανταγωνιστικές, αφού όλοι μαζί, με συνέργεια και συνεργασία, προσπαθούμε να βελτιώσουμε, τουλάχιστον για τις εορταστικές ημέρες, αυτή την σκληρή εικόνα που αντικρίζουμε καθημερινά γύρω μας. Σήμερα, η κοινωνία μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ κι εμείς οφείλουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε να έχουμε στο επίκεντρο της σκέψης και της δράσης μας τον άνθρωπο και τους νέους, χωρίς αποκλεισμούς».

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλαριώτου επεσήμανε συγκεκριμένα: «Μεγάλο ρόλο εκτός από τη οδυνηρή οικονομική κρίση που περνάμε, παίζει και η πολύ κακή ψυχολογία όλων μας. Γι αυτό, θα προσπαθήσουμε, όλοι μαζί οι φορείς και οι αρχές που εκπροσωπούμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Αντιπεριφέρειας Λάρισας να καλυτερέψουμε τη ψυχολογία των συνανθρώπων μας, τουλάχιστον για μερικές μέρες και να φέρουμε τον κόσμο στην αγορά μας. Ως Αντιπεριφέρεια Λάρισας ζητήσαμε από τους δήμους  που διαθέτουν εμπορική αγορά και οι οποίοι ήδη διοργανώνουν εκδηλώσεις με τους εμπορικούς τους συλλόγους, να συμβάλλουμε κι εμείς ώστε να προσφέρουμε μία νότα αισιοδοξίας στην τοπική αγορά. Η κίνησή μας αυτή έχει σκοπό αφενός να βοηθήσει τον εμπορικό κόσμο ο οποίος  σαρώνεται από την κρίση και από την άλλη να μεταδώσει ελπίδα και αισιοδοξία τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους που τόσο την έχουν ανάγκη.

Οι εκδηλώσεις που θα υλοποιήσουμε θα  λειτουργήσουν  προσθετικά στις εορταστικές δράσεις που ήδη προγραμματίζουν οι δήμοι, όπως για παράδειγμα  παιδικά πάρτυ, ζογκλέρ, κ.α. και πιστεύουμε ότι θα προσελκύσουν τα παιδιά,  «αναγκάζοντας» όμως ταυτόχρονα κατά κάποιο τρόπο και τους μεγάλους να ακολουθήσουν, ξεφεύγοντας έτσι από τη μελαγχολία των ημερών».

Το λόγο πήρα στη συνέχεια ο κ. Πασχόπουλος ο οποίος επεσήμανε: «Με μεγάλη μας χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της Αντιπεριφέρειας Λάρισας για την από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων. Υπάρχει σύμπλευση απόψεων και θεωρούμε επιβεβλημένη μία τέτοια συνεργασία, διότι μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα που εμείς από μόνοι μας δεν μπορούμε να επιτύχουμε».

Τις ίδιες απόψεις εξέφρασαν και οι άλλοι δήμαρχοι.

Ο κ. Αδάμ, εκ μέρους του Επιμελητηρίου, εξέφρασε τη θέληση για συνέχιση αυτής της συνεργασίας με την Περιφέρεια την οποία θα υποστηρίξει με όσα μέσα διαθέτει.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Τάσος Ψύρρας επεσήμανε: «Χρειαζόμαστε τη συμβολή τη Περιφέρειας και της Αντιπεριφέρειας για να επιτύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα κι ευελπιστούμε μάλιστα και στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας. Πιστεύω ότι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα έχουν επιτυχία και θα τύχουν ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης από τον κόσμο».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων κ. Δημ. Γακόπουλος τόνισε με τη σειρά του: «Συγχαίρω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αντιπεριφέρεια Λάρισας για την πρωτοβουλία τους να καλέσουν τον επιχειρηματικό κόσμο στην από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων. Τέτοιες δράσεις θα βοηθήσουν τους εμπόρους να πάρουν μία ανάσα».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις