ΛΑΡΙΣΑ

Αγωνιστική συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην κεντρική πλατεία Λάρισας

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί από ΕΚΛ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και Ενωση Γυναικών

Σε σύσκεψη εκπροσώπων του ΕΚΝΛ, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποφασίσθηκε να διοργανώσουν αγωνιστική συγκέντρωση για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Σάββατο 17 Νοέμβρη και ώρα 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Για το σκοπό αυτό θα οργανωθούν περιοδείες και εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, με το παρακάτω πλαίσιο που περιέχεται στο κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, μικροαγρότες, τις γυναίκες και την νεολαία που προέρχονται από τα λαικά στρώματα.

Στο κάλεσμα που απευθύνουν οι φορείς τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής :

«Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!

Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα τους ανατρέψουμε!

Η ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973.

Η αντοχή και ο ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη, την νεολαία, σήμερα που ο καπιταλισμός στη χώρα μας και διεθνώς σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Σήμερα, 39 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ισχύει πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα: όταν o λαός θέλει, μπορεί!

Η εξέγερση τον Νοέμβρη του ‘73 κατά της φασιστικής δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημα και τη συνέχειά της μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, 39 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η ανάγκη για πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό είναι πιο επίκαιρη όσο ποτέ. Αποκτά μεγάλη σημασία για τους μελλοντικούς αγώνες η ισχυροποίηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους μικρούς ΕΒΕ και αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ.

Σήμερα που ο καπιταλισμός δείχνει με τραγικό τρόπο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες, παρά την ύπαρξη μεγάλου πλούτου και μέσων παραγωγής, παρά τα επιστημονικά-τεχνολογικά επιτεύγματα, μπροστά στην εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία, μπαίνουν πιο προωθημένοι στόχοι πάλης.

Μέσα από τη δράση για την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, το βασικό καθήκον είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των μικροεπαγγελματιών, των μικροαγροτών, των νέων και των γυναικών, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στην εξουσία του κεφαλαίου, στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ, στην συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ και θα επιβάλει την δική της εξουσία.

Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, εμείς και τα παιδιά μας. Αυτό προϋποθέτει την οργάνωση σε εντελώς διαφορετική βάση της οικονομίας, με την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής στη βιομηχανία, τον ορυκτό πλούτο, τη γη και τις μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις, τις τράπεζες, τις μεταφορές, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, το μεγάλο εμπόριο, των μεγάλων τουριστικών μονάδων, με κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό της παραγωγής και κατανομής των προϊόντων και υπηρεσιών.

Με εργατικό-λαϊκό έλεγχο, με δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες παιδείας, υγείας-πρόνοιας, ώστε να εξασφαλισθεί η λαϊκή ευημερία και η κατάργηση της ταξικής εκμετάλλευσης. Μόνο η Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία μπορεί να δώσει λύση στα επίκαιρα συνθήματα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» και «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, με βάση την αρνητική τους εμπειρία από την υποστήριξη που παρέχουν χρόνια τώρα στους καπιταλιστές και στα κόμματα τους, στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ, πρέπει να απορρίψουν τα νέα ψευτοδιλήμματα για μέσα ή έξω από την ευρωζώνη, να μην παγιδευτούν στη λογική ότι υπάρχουν εύκολες και από τα πάνω λύσεις στα λαικά προβλήματα με μια άλλη πολιτική διαχείρισης που υπόσχεται η αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Να απομονώσουν την δολοφονική φασιστική Χρυσή Αυγή, που αποτελεί παιδί και υπερασπιστή του εκμεταλλευτικού συστήματος, εργαλείο του, για το χτύπημα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.

Να τελειώνουμε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) και τους επίδοξους συνεχιστές τους της Αυτόνομης Παρέμβασης, που αποτελούν στήριγμα του συστήματος και της Ε.Ε, νεροκουβαλητές αστικών κυβερνήσεων και εκλογικών σχεδιασμών, φορείς της ήττας και της μοιρολατρίας. Να πορευτούμε ενωμένοι και αποφασιστικά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα, κόντρα στις φωνές που καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση, βροντοφωνάζοντας:

             Τα βάρη της κρίσης να πληρώσουν οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

             Όχι στα μνημόνια, στα χαράτσια, όχι στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

             Δουλειά για όλους, μέτρα στήριξης των ανέργων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

             Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία και πρόνοια για όλους.

             Κάτω τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

             Έξω από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, με λαϊκή εξουσία, με τα  συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία και κεντρικό σχεδιασμό, παραγωγή με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Σε αυτό τον δρόμο, της οργάνωσης στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, της ακόμα πιο αποφασιστικής ανάπτυξης των αγώνων ενάντια στους καπιταλιστές και το κράτος τους, στα κόμματα τους και στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους, το ΕΚΝΛ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, καλούν την εργατική τάξη, τους μικροεπαγγελματίες και αγρότες, την νεολαία και τις γυναίκες από τα λαικά στρώματα να συνεχίσουμε.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, να σηματοδοτήσει την λαϊκή αντεπίθεση, που θα συμπαρασύρει, αντιλαϊκές πολιτικές, μνημόνια, αστικές κυβερνήσεις και τον καπιταλισμό.

Δεν είναι ανίκητοι! Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω»!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις